Общинският съветник от ГЕРБ Разлог Атанас Крънчев аут от местния парламент, ОИК го отстрани заради отсъствия

15 Март 2018 | 14:01
9 коментара
Политика

Общинска избирателна комисия /ОИК/ Разлог отстрани от работа общинският съветник на местния парламент в града Атанас Александров Крънчев, от групата на  ПП ГЕРБ, разбра Pirinsko.com.

До драстичната мярка се стига, поради отсъствие на парламентариста от четири поредни заседания от общо шест на общинският съвет в Разлог без да е уведомил писмено председателя на общински съвет за неучастието си в заседанията на съвета по уважителни причини – служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и др.

Според източник на медията ни, той на няколко пъти отскачал до Англия, където работил, и именно това било причина за отсъствията му от заседанията.

От представените материали от страна на Председателя на Общински съвет – Разлог става ясно, че общинският съветник Атанас Александров Крънчев, без да уведоми писмено Председателя на Общински съвет Разлог, не е участвал в общо 4 (четири) поредни заседания и общо 6 (шест) заседания на Общински съвет – Разлог за 2017 г., като следва:

- заседание на ОбС- Разлог на 25.05.2017 г.,

- заседание на ОбС- Разлог на 27.07.2017 г.

- заседание на ОбС- Разлог на 24.10.2017 г.

- заседание на ОбС- Разлог на 26.10.2017 г.

- заседание на ОбС- Разлог на 30.11.2017 г.

- заседание на ОбС- Разлог на 21.12.2017 г.

като не е посочил и уважителни причини - служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и други, за отсъствието си.

Хипотезите на чл. 30, ал. 4, т. 5 уреждат възможността за предсрочно прекратяване пълномощията на общински съветник в случай, че не е уведомил председателя на общинския съвет за неучастието си в неговите заседания по уважителни причини - служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и други, не участвал в три поредни или в общо пет заседания на общинския съвет през годината.

Решението на Общинската избирателна комисия може да бъде оспорвано в 7-дневен срок по реда на чл.459 от Изборният кодекс пред Административен съд – Благоевград.

Очаква се Атанас Крънчев да бъде сменен от мястото си на общинският съветник от  Красиимир Панков от село Баня.

Добавени коментари

от Наско Крънчев за Емо публикува:
22 Март 2018 | 08:16
Благодаря ти, Емо! Знаеш ли? Накара ме да се замисля и си дадох сметка, че понякога си струва да изчетеш всички тези лъжи и клевети по твой адрес, само за да може след това да прочетеш едни такива топли думи като твоите!!! Успех и на теб!!!
Emo3 публикува:
20 Март 2018 | 16:07
Разбрах те правилно, ако повечето политици бяха като теб, нямаше да сме на това дередже. УСПЕХ БРАТЛЕ!
Наско Крънчев публикува:
20 Март 2018 | 09:42
Емо, преди всичко ти благодаря за това, че си обективен! Респект! Що се отнася до въпроса ти, в първия постинг го задаваш, а след това струва ми се, че във втория сам си отговаряш. Нека и аз дам своя отговор, но преди това ще си позволя да те цитирам: "Искам само да те попитам, ти като толкова милееш за Разлог и обясняваш как европейските чиновници били впечатлени от природата и кухнята ни, какво правиш в чужбина? Защо не живееш тук в това "райско" кътче" Отговор: Защото Емо, се изморих!!! 17 години се борих и накрая си дадох сметка, че май няма смисъл, омръзна ми да се боря с вятърни мелници! Апропо, аз твърдя, че нашият край наистина е райско кътче (без кавички). Обиколил съм планинските райони на цяла Европа, ходих дори в Андите (по покана на Перуанският външен министър) и смело твърдя, че от Пирин по-красива планина няма!!! С нея може да се конкурират единствено само отделни части на Алпите! Емо, хората, които доведох преди 2 години в Разлог, единият беше началник отдек във FAO (Food and Agriculture Organsation) към ООН, другият беше зам.шеф на UNEP (това е организацията за околна среда към ООН) за Европа, третия беше Изп.директор на Европейската асоциация за планински региони с централа в Брюксел. Тези хора взимат за лекции и презентации от 600 до 800 евро на ден. В Разлог дойдоха безвъзмездно и не взеха нито лев хонорар само защото са мои лични приятели!!! Ти да си чул и разбрал, че тези хора са идвали някога в Разлог??? През май месец 2016 година заведох около 50 човека разложене за една седмица на обмяна на опит в Италия. Хората останаха очаровани от начина, по който ни посрещнаха в Италия. Тогава побратимихме Разлог с един италиански и един хърватски град. Ти да си чул нещо за това??? През септември месец, в Разлог дойде кмет на един от кварталите на Прага. Пак отново заради мен. Ти да си чул или разбрал нещо подобно??? Боли ме да го напиша, но ако тези хора бяха дошли в една съседна нам община, щеше да има интервюта и снимки с тях в "24 часа" "Труд", "Стандарт", местната преса и телевизии и къде ли още не. И не само това - техният потенциал и експертиза щяха да се впрегнат да работят за благото на тази община. Сега разбираш ли защо се изморих да се боря с вятърни мелници и защо напуснах? Въпреки всичко аз продължавам да работя с тези и много други експерти по цяла Европа за доброто на нашия край и продължавам да вярвам, че нещата все някога ще се случат! P.S И още нещо, пак ще си позволя да те цитирам: " защо не им разказа кой печели обществените поръчки, за които и ти си гласувал" Тук си в ГОЛЯМА ГРЕШКА!!! Нека веднъж завинаги стане ясно- общинският съвет НЕ гласува обществените поръчки и НЕ избира изпълнителите им!!! Това го прави специална комисия от общински служители. Аз НИКОГА и по НИКАКЪВ повод не съм бил член на такава комисия, както и болшинството от моите колеги общински съветници. Желая ти хубав ден и тъй като виждам, че си интелигентен човек (в този форум такива са рядкост), надявам се да си ме разбрал правилно!!!
Емо2 публикува:
19 Март 2018 | 14:11
P.S. Пак до Наско, що се отнася до скритите имена, много добре знаеш какво ще се случи ако някой просто излезе и си изкаже мнението със собственото си име - утре няма да е на работа най-малкото! И това е благодарения на перфектно смазаната репресивна машина от която и ти все още си част. А относно грамотността на хората, тя даже надвишава стандарта, като се има предвид колко грамотни хора останаха тук да живеят. Но има една малка част от която, както е тръгнало и тя ще хване пътя. Доколкото може да издържим ще се борим, терминал 2 е на час и половина.
Емо публикува:
19 Март 2018 | 13:50
До Наско Крънчев, с цялото ми уважение достоен отговор, ти си един от малкото които след като има нещо казано по техен адрес с което не са съгласни, излизат и опровергават, за жалост сте рядкост, но ти прави чест! Искам само да те попитам, ти като толкова милееш за Разлог и обясняваш как европейските чиновници били впечатлени от природата и кухнята ни, какво правиш в чужбина? Защо не живееш тук в това "райско" кътче. То е много лесно да ги развеждаш по кръчми и хотели, предполагам с твои лични средства... но не това болката на Разлог, защо не ги разведе по кварталите, защо не им обясни че в почти всяка къща има гурбетчии в чужбина, защо не им разказа кой печели обществените поръчки, за които и ти си гласувал. Мен не ме интересува кой идва, а кой остава тук, защото аз живея тук и се боря до колкото мога с тукашния начин на живот, не съм избягал в чужбина от където да давам смели оценки и да отправям заплахи. Благодаря!
Наско Крънчев публикува:
17 Март 2018 | 22:52
Такааа...аз съм Наско Крънчев и искам да отговоря на двамата, които се крият зад фалшиви имена и на "Емил": 1. На "атанас": Аз за разлика от теб работя за имиджа на Разлог повече от 15 години. Благодарение на мен за Разлог и района знаят хора от Швеция, Дания, Малта, Словения, Унгария, Хърватска и т.н и т.н Заради мен, Разлог са посещавали хора от Германия, Австрия, Италия, Франция, Испания. Тези хора са оставали в Разлог и съответно са харчили парите си тук и са подпомагали местната икономика и население. По проект, който аз разработих преди две години в Разлог дойдоха едни от най-големите специалисти в Европа, работещи по проблемите на планинските райони.(това, че впоследствие никой от общината не съумя да се възползва от тяхната експертиза в полза на Разлог е отделен въпрос) Тези хора се влюбиха в красотата на Пирин, останаха очаровани от църквата в Добърско и вкусотиите на местната кухня и сега разнасят името на Пирин планина и Разлог по цяла Европа. Тогава по покана на мой приятел французин, в Разлог дойде и тогавашния посланик на Франция у нас Ксавие Лапер до Кабан. Миналата година, през септември, отново благодарение на мен в Разлог дойде и кмет на Прага, който също остана очарован от красотите на Разложката котловина. Аз продължавам да работя за имиджа на Разлог и тук в Англия и там ще идват все повече и повече чужденци, които ще харчат парите си в разложките хотели, ресторанти и магазини и по този начин ще подпомагат местното население. А ти??? Какво си направил за Разлог??? Или само знаеш да драскаш в интернет и да се криеш зад фалшиви имена и псевдоними? 2. На "господ": Първо, не се отъждествявай с името на Господ, не е богоугодно. Второ, научи се да пишеш грамотно, ако въобще имаш "багаж" затова! :))) Трето - предлагам ти сделка: Ако ти ми посочиш кой чужд имот на Предел сме "продали" и на кого, ще ти дам парите от съществуващата само в болното ти въображение "продажба". Но ако не го направиш - ще те съдя до дупка за клевета и разпространяване на лъжи по мой адрес!!! Ще те осъдя за възможно най-голяма сума и ще даря парите на нуждаещи се хора от града ни. По този начин ще осъдя всеки, който разпространява лъжи и измислици по адрес на мен и семейството ми! 3. На "Емил": Емо, въпросът въобще не е за "кокала", а за неправомерния начин, по който според мен съм отстранен от ОбС. Но "кой крив-кой прав" ще реши съда. След това, аз сам ще напусна. А що се отнася до "кокала", при мен "кокъл" няма и никога не е имало! Кокъла го търси при други
Емил публикува:
17 Март 2018 | 20:00
Да ама вече обжалва, трудно се пуска кокала, особено от гербаджии....
господ публикува:
16 Март 2018 | 12:26
ТОЕ С БАЩА МУ САШО КРЪНЧЕВ НЕ СЕ ЛЕ НАЯДОА И ЧУЖД ИМОТ ПРОДАДОХА НА ПРЕДЕЛ МАИКА МУ ИСКРА КРЪНЧЕВА БЕШЕ В ПОЗЕМЛЕНАТА КОМИСИЯ НЕ СЕ ЛЕ НАЯДОЯ
атанас публикува:
15 Март 2018 | 19:15
Най после, това трябваше да стане още миналата година,този сие такъв от кадето може да се взимат пари без да работи.Ами ще отиде в Англия тези кредити трябва да се връщат,неможе само фукни.

Добавете Вашия коментар

TOP