Общинският съветник и лидер на ДСБ Благоевград К. Ханджийски поиска оставката на кмета Ат. Камбитов

28 Юли 2018 | 18:46
4 коментара
Политика

Общинският съветник и лидер на ДСБ Благоевград Калоян Ханджийски поиска оставката на кмета Атанас Камбитов по време на редовната сесия на ОбС-Благоевград  вчера.

Като аргументи за това, Хандийски посочи сигнал, касаещ нарушения на кмета Камбитов по отношение на програмата ПУДОС за сметището в Благоевград, както и огромни финансови загуби, които предстоят за Благоевград вследствие на решението на ВАС, обявяващо сделката на община Благоевград с „Lafka“за нищожна.

„Като общински съветник исках да ми се предостави този договор, но до ден-днешен това не е направено, въпреки че ВАС се произнесе в моя полза. Вр.и.д. кмет на Благоевград Иво Николов витиевато отново ми отказва“, заяви Ханджийски и поясни: „ВАС обяви за невалиден договорът с „Лавка“. Има решение на ОбС, с което кметът е упълномощен да сключи договор с „Лавка”, но това, че този договор е сключен в нарушение на закона, е съвсем друго. Кметът е бил длъжен да обяви търг, а е подписал еднолично договора“, каза лидерът на реформаторите в ОбС.

К. Ханджийски атакува пред журналисти кмета по още две направления – за строителството на новото сметище при Бучино и за личния му живот: „Вчера до нас стигна сигнал, който ясно индикира нарушения на кмета Камбитов по отношение на програмата ПУДООС за сметището на Благоевград при Бучино. Там има ясни закононарушения, за които ще уведомя прокуратурата, и те визират, че проектът се финансира с пари, отпуснати за транспорта на боклука. Т.е. няма нищо общо с програмата. Пари за сметището все още не са усвоени и ние не знаем какво се случва. Не се извозва боклукът до други сметища, напротив, зарива се, като се знае, че депото е с изчерпан капацитет и ние имаме наложени санкции за това. Някой трябва да понесе политическа отговорност. В старото сметище на място се извършват криминални действия, които ще окажат влияние на околната среда, имитира се извозване, което не се случва на практика”, заяви К. Ханджийски.

По нападките за строителството на сметището градоначалникът Атанас Камбитов го контрира така:

„Както обикновено, не е запознат, че финансирането на обекта е целево от ПУДООС и първият транш е отпуснат. Всичко е изключително стриктно и всяко нещо се проверява, за да се верифицират разходите и да се правят плащанията. След като няма никакви спънки, за какво говорим?! Твърдения, че се зарива боклук там, без да се извозва, са откровени лъжи . Този човек явно се старае да прави проблем не на кмета, а на Благоевград, както вече го направи с разкопките край Покровник. Изказвания от този род показват какво е нивото му“, не скри огорчението си от изявленията на Калоян Ханджийски кметът Камбитов.

Добавени коментари

браво публикува:
29 Юли 2018 | 19:56
Лелеее,ко стана?
Киро публикува:
29 Юли 2018 | 09:37
Марш в София и по-точно Павлово!
!!! публикува:
29 Юли 2018 | 09:03
ВЪН КАМБИТОВ И ШОПОВА!
об.съветник публикува:
29 Юли 2018 | 07:26
Защо заобикаляте всички медии?Ханджийски ясно каза:Искам оставката на един от двамата Шопова или Камбитов,защото са в конфликт на интереси. От 5г.са любовници,а от 6м.живеят под един покрив.

Добавете Вашия коментар

TOP