Община Петрич влезе в Асоциацията по водоснабдяване в област Благоевград

20 Септември 2017 | 10:57
1 коментара
Общество

Община Петрич се присъедини към Асоциацията по водоснабдяване в Пиринско. Извън обединеното дружество остават само Сандански и Кресна

От Асоциацията увериха, че не се очаква въвеждане на допълнителни водни режими на територията на общините, които са нейни членове. 

Заради отказа на общините Кресна и Сандански да се включат в Асоциацията по водоснабдяване и канализация, тя няма да има възможност да кандидатства за европейско финансиране.

По този повод губернаторът на Пиринско Бисер Михайлов заключи : „Ако не успеем да постигнем консолидация единствената възможност остава през Министерство на регионалното развитие да търсим, през държавния бюджет, финансиране на дейности във водния сектор”.

Заради намаляване на дебита на водоизточниците в момента пък без редовно подаване на питейна вода са 4 села в Благоевградска област. Това са Българчево, Зелен дол, Рибново и Ковачевица. По този повод шефката на ВиК в Благоевград инж. Росица Димитрова заяви, че в момента не може гравитачната вода и водоизточниците да работят на максимален обем

„Силно се надяваме да се нормализира водоподаването, очакваме валежи”, лаконична е тя.

 

 

Добавени коментари

питанка публикува:
20 Септември 2017 | 12:56
Е защо тая асоциация не се разпусне, няма пари от фондове само харчат пари за заплати... срамота...

Добавете Вашия коментар

TOP