ОбС Сандански даде „зелена светлина” съблекалните на ОФК „Вихрен” да станат заведение за бързо хранене

29 Юни 2018 | 10:12
0 коментара
Политика

С 18 гласа „за” общинските съветници в Сандански дадоха „зелена светлина” съблекалните на детско-юношеската школа на ОФК „Вихрен” да се превърнат в заведение за бързо хранене. С гласовете на съветниците от ПП ГЕРБ, РЗС и „Бъдеще за община Сандански” финансовият благодетел на ОФК „Вихрен” Константин Динев получи право да промени предназначението на съблекалните в заведение за бързо хранене.

Единствен твърдата си позиция „против” да се преобразува общински имот от съблекалня в заведение за обществено хранене по време на заседанието изрази съветникът от БСП Андон Ризов. „За да придобие сградата статут на заведение, е необходимо да бъде изготвен ПУП”, заяви Ризов. Съгласно чл. 17 от Наредбата за придобиване и разпореждане с общинско имущество не може да се ползва и да се преотдават помещения.

В заявлението до Общинската администрация от ОФК „Вихрен” изявяват желание да ползват съблекалните като място за изхранване на децата от ДЮШ и представителния отбор. В договора за наем обаче сградата фигурира като съблекалня с площ от 150 кв.м, която от клуба искат да се преобразува в заведение. За имота в село Вълково с площ от 35 дка плюс сграда на два етажа и съблекални К. Динев внася в хазната наем в размер на 22.00 лева на месец.

Съветникът Антон Цанев застана твърдо за преобразуване на съблекалните в заведение. „Общинският съвет не дава нито един лев за издръжка на футболния клуб. Не трябва да мислим какво ще изкарва от това заведение наемателят, той е инвестирал средства в общината и неговата инвестиция ще остане в общината”, заяви Цанев.

А. Ризов го репликира, че Общинският съвет няма право така да се разпорежда с общинската собственост. „Имотът си има своето предназначение и не трябва да се превръща в заведение за бързо хранене”, каза Ризов и допълни, че в общината няма документ, който да удостоверява, че обектът някога е бил заведение „Лучия”.

Съветникът Ж. Иванов заяви, че за съблекалните са изразходвани средства, ремонтът е направен с дарение и пари от общината. „Знам какво беше преди, защото синът ми тренираше в школата на „Вихрен”. От 3 години повтарям, че това не е общински клуб. Сега от президента на клуба Георги Манолев разбрах, че е сдружение с нестопанска цел, а само абревиатурата е общински футболен клуб. Г. Манолев даде уверение, че там ще бъдат изхранвани децата от детско-юношеската школа и за трениращите деца до началото на новия сезон ще се изградят две нови съблекални”, заяви Ж. Иванов.

За 2017 г. клубът е спонсориран със 120 000 лв. от бюджета на общината, тази година обаче за „Вихрен” не е отделен и лев.

Както „Струма” писа, още преди да получи благословията на ОбС, К. Динев стартира ремонта на съблекалните, известни на санданчани като бившето заведение „Лучия”. Преди дни благодетелят на „Вихрен” лично бе на мястото и наглеждаше работата – монтирането на скари, хладилни витрини и друго оборудване. Само за месец и половина съблекалните бяха подложени на цялостно преустройство – събаряха се стени и се изграждаха нови./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP