Областният управител Бисер Михайлов участва в двудневно Съвместно заседание на РСР и РКК на Югозападен район в Правец

28 Юни 2017 | 17:24
0 коментара
Общество

Областният управител Бисер Михайлов участва в двудневно Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и Регионалния координационен комитет (РКК) на Югозападен район, което се проведе на 27 и 28 юни 2017 г. в Правец.

Съгласно дневния ред на заседанието, бе представен и одобрен Годишният доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Югозападен район (2014—2020) за 2016 г.

Важно място в разискванията на заседанието бе въвеждането на комплексното административно обслужване, като подход за намаляване на административната тежест за гражданите при предоставянето на услуги от публичните администрации. Визията и конкретните действия, които се предприемат, както и планираните дейности и въведените информационни ресурси бяха представени от Държавна агенция „Електронно управление“.

Представителите на Управляващите органи на оперативните програми и програмите за териториално сътрудничество в периода 2014-2020 докладваха за напредъка по изпълнението по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Информация за предстоящите процедури за набиране на проектни предложения през втората половина на 2017 г. бе предоставена от Управляващите органи към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на труда и социалната политика, Държавен фонд земеделие.

Югозападен регион за развитие включва петте области -  София, Софийска, Перник, Кюстендил и Благоевград и това е второто заседание на Регионалния съвет за развитие за 2017 г. за разискване на важни за региона политики. 

Добавете Вашия коментар

TOP