НЯМА бизнесмени, които да инвестират в производството в Благоевград! Тримата първи в Пиринско дадоха старт на строежа на поредния магазин

18 Юли 2019 | 08:37
4 коментара
Бизнес

Бизнесмени, които да инвестират в производството в Благоевград НЯМА! Тримата първи в Пиринско дадоха старт на строежа на поредния магазин, съобщава в.Струма

Областният управител Бисер Михайлов, кметът на Благоевград Атанас Камбитов и председателят на ОбС Радослав Тасков вчера се наредиха рамо до рамо на първата копка, която магазин “Технополис” направи за нова търговска зала. Тя ще бъде построена в рамките на терена от 12 958 кв.м, който комплексът притежава в Благоевград.

Новата сграда ще е едноетажна и в нея ще бъдат обособени 2 магазина – за мебели – с площ 1266.14 кв. м, и за дрехи – с площ 1050.56 кв. м.
Тримата първи приеха благодарностите за съдействието на общината за реализиране на обекта от представителя на собствениците – председателя на СД на фирма “Видеолукс Холдинг” Тодор Белчев, шефа на софийската строителна фирма, която ще изгради магазина, както и от представителя на марката дрехи, които ще се продават в новата сграда. Кметът пък изказа огромното си задоволство от новата инвестиция на веригата, подчерта, че в бъдещия магазин ще работят 40 души, и заяви, че съвсем скоро щял да присъства на първи копки и на други подобни обекти в Благоевград, без да навлиза в конкретика. На финала кмет и инвеститор сложиха строителни каски и с кирки в ръце направиха фотосесия за единствените участващи в събитието – журналистите, а по идея на благоевградския градоначалник вместо традиционно да бъде разбита бутилка с шампанско в лопатата на багера, шишето бе пратено като дар на багериста. 
Така в Благоевград вчера за пореден път се даде начало на инвестиция, свързана обаче не с производство, а с търговия.

Магазините в Благоевград обаче от доста време са на ръба на оцеляването, тъй като клиенти почти няма. Пълни с дрехи и стоки щандове и никакви посетители ни посрещнаха в двата съседни на “Технополис” китайски мола – в “Грамада” и в сградата на бившия магазин за бяла техника “Зора”, който преди време напусна Благоевград и се премести в Разлог. По обяд пустееха дори магазините от големите хранителни вериги “Кауфланд” и “Лидъл”, въпреки че обеднелите благоевградчани харчат парите си предимно за храна.

 След като и предприятието за волани затвори врати преди няколко месеца, бизнесмени, които да инвестират в производството в областния център на Пиринско, липсват. Дори строителството в Благоевград замря – в момента се правят само няколко кооперации, а повечето от строителните предприемачи, като например бившият областен управител Костадин Хаджигаев, изнесоха бизнеса си заедно с техниката и работниците в столицата. По улиците на града всеки втори магазин се предлага за продан или под наем, в жк “Еленово” на почти всяка нова кооперация висят табели за продажба на апартаменти с Акт 16, а партерните им етажи с години стоят празни с неизчистени от боята витрини, защото нямат наематели.
ВАНЯ СИМЕОНОВА 

Камбитов и Белчев си напрадвиха фотосесия с кирки и каски

Добавени коментари

ДВ публикува:
18 Юли 2019 | 21:28
Млади хора вече не останаха, на пенсионерите ли правите магазини бре кратунковци?
ashkusum efendi публикува:
18 Юли 2019 | 13:30
ashkosum efendi ashkusum
simitli Ima публикува:
18 Юли 2019 | 10:05
Xaxa simitli Ima ama tam nema korupciq tam kmeto ne tyrsi komisionno
В Благоевград има само концерти за милиони публикува:
18 Юли 2019 | 09:10
Много правилно. В Благоевград се правят само магазини и кафета. Няма кой да построи производствена база да създаде работни места. Само да попитам кенеди и братовчеда мишо ли ще строят този магазин. Благоевград е катастрофа благодарение на местната управа. В Благоевград има само концерти за милиони и нищо повече. Нали така Шопова или бъркам.

Добавете Вашия коментар

TOP