Ново 20! Митьо Очите избяга в Гърция, 19 са арестувани

02 Август 2018 | 13:50
1 коментара
Криминално

Истински екшън се разиграва от ранни зори в Бургас, акция та прокуратурата претърпя обрат след като първоначално изтече информация, че Димитър Желязков-Митьо

Очите е арестуван, но в последните минути се изясни, че той не е открит при арестите обиските.

Освен, че градът е под полицейска блокада, жандармерия и спецполицаи проверяват колите на входовете за града, бяха извършени и десетки арести на едни от най-приближените хора на сочения за наркобос Димитър Желязоков известен като Митьо Очите, но самият той е обявен за издирване.

Остава загадка как е успял да избяга и дали е знаел за акцията. Появи се неофициална информация, че е напуснал страната в посока Гърция. 

“19 са задържани при спецакцията на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура в Бургаска област”, това заяви на извънредния брифинг на зам.главния прокурор и шеф на спецпрокуратурата Иван Гешев. Мито Очите е обявен за общодържавно издирване. До края на деня ще стане ясно срещу кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, както и ще бъде издадена европейска заповед за арест, каза още той.

Според него става дума за мащабна организирана престъпна група. Намерени са оръжия, десетки адреси са претърсени. Ще има обвинения за палежи на коли и обекти. Групата е действала по Южното Черноморие, ползвала се е с влияние в страната.

В имот в несебърското село Кошарица са били открити жена и дъщеря на задържан мъж от Плевен, което говорело за връзки на престъпната група в страната.

Добавени коментари

Не бре,Бриндо! публикува:
02 Август 2018 | 18:05
Митко -Очите е в "Г...",ама не Гърция,а в Германия Да си лекува пробитият пикочен мехур и засегнатият к..!

Добавете Вашия коментар

TOP