Новата седмица започва с рязко застудяване и дъжд

19 Октомври 2018 | 11:01
0 коментара
Общество

 От утре започва постепенно захлаждане, което първоначално ще обхване западната половина от страната.

В следобедните часове се очаква облачността да се сгъсти и да започнат слаби превалявания.

Като цяло температурите през почивните дни ще бъдат под 20 градуса, но все още ще бъде топло. В неделния ден температурите ще започнат да падат, а през нощта срещу понеделник рязко ще застудее и сутринта в планините на Западна България ще превалява сняг, в равнините дъжд. И в съботния, и в неделния ден ще вали дъжд, като в събота ще е по-малко като количество.

В неделя от север ще нахлуе по-студен въздух, а валежите ще бъдат по-интензивни. Максималните температури в събота ще бъдат около 17-20 градуса, в неделя с няколко градуса по-ниски. Нова седмица ще започне с рязко застудяване и валежи от дъжд.

Максималните температури в понеделник в Западна България ще паднат до под 10 градуса, в останалата част от страната ще бъдат между 13 и 15 градуса.

Във вторник ще се изясни, валежите ще спрат, а температурите слабо ще се повишат и ще бъдат между 13 и 18 градуса.

В сряда отново ще има повече облаци над Западна и Централна България, ще има и слаби превалявания от дъжд, а температурите ще бъдат около 12-15 градуса.

В четвъртък отново ще нахлуе студен въздух, но няма да има съществени валежи, температурите ще паднат до под 10 градуса.

На Димитровден – 26 октомври, ще има разкъсана облачност, но ще бъде студено с температури между 8 и 13 градуса.

В събота сутринта в Западна България температурите ще са отрицателни около минус 1-минус 3 градуса. През деня градусите ще се качат до 13-15.

Неделният ден ще бъде облачен, но без валежи, с дневни температури около 15 градуса. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP