Нов леден кошмар! Вълна от градушки ни удря до седмица

27 Май 2016 | 09:35
0 коментара
Общество
Нов леден кошмар! Вълна от градушки ни удря до седмица

Още три градушки ни очакват през следващата седмица. Град като грахово зърно се изсипа над София за 15 минути вчера следобед и накара столичани да изтръпнат, припомняйки си градушката от преди две години, която потроши хиляди автомобили и прозорци.Вчерашната стихия не беше така опустошителна, но ще в неделя се очакват нови проливни дъждове с опасност и от градушка. Такава има и във вторник, както и на 4 юни, гласи прогнозата за времето, информира в. "Телеграф".

Опасност от наводнения има днес в Централна и Северна България, където днес се очакват нови валежи. Състоянието на нивата на реките се следи непрекъснато от басейновите дирекции в страната.

Данните се обощават в Министерството на околната среда и водите и се предоставят на областните администрации с цел да се предприемат всички необходими мерки и да няма риск за населението и материални щети, обясни министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. 

По думите й всички институции, които имат отношение към мерките за превенция, са мобилизирани и осъществяват непрекъснато взаимодействие.

Добавете Вашия коментар

TOP