Нинова: Политическата класа няма истинско желание да се бори с корупцията, защото е част от нея

17 Октомври 2017 | 20:58
0 коментара
Политика

Политическата класа няма истинско желание да се бори с корупцията, защото е част от нея. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след приключването на днешния КСНС при президента.

Нинова заяви, че президентът Румен Радев е предложил в общата декларация текст, в който се казва, че се създава нов и независим орган, който да се занимава с разследване на корупционни престъпления. Това предложение е получило само два гласа – нейният и на държавния глава, срещу са били останалите 12 участници в КСНС.

„Единен нов орган, който да разследва корупцията очевидно няма да има“, каза лидерът на БСП. Тя добави, че президентът е предложил в този орган да има баланс на институциите. Но и това предложение е получило само нейната подкрепа и тази на Радев, срещу са били 12.

Нинова смята, че гласуването е показало как ще бъдат решени двата спорни въпроса. „От тук нататък отговорността е на управляващите, които ще приемат в парламента създаването на орган, който само да проверява декларации“, каза тя. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP