Николай Нанков: Наглост е БСП да говори за пътища и магистрали, те направиха най-дефектните и скъпи отсечки

07 Май 2019 | 22:36
1 коментара
Политика

Бих нарекъл наглост БСП да говори за европейски проекти и европейско финансиране, камо ли по темата за пътища и магистрали. Това каза пред журналисти в Ловеч зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по повод твърдението на БСП, че проверката на пътищата от Европейската сметна палата е европейски шамар за ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 

„Одитът на автомагистралите от Европейската сметна палата е регулярен. Проверява се не само конкретна страна членка, а се проверява и самата дейност на ЕК по отношение на ангажиментите и изпълнение на планираното, които са заложени за изграждане на паневропейските транспортни коридори. Които ние не само спазваме, но и изпълняваме като страна членка“, обяви Нанков. 

„Одитът ще трае до 2020 г. – за какви шамари говори Свиленски“, коментира той. „Знаем коя магистрала построиха те - предизборно откриваха недовършената „Люлин“, най-скъпата магистрала, по 8 млн. евро на км. възложена. Та трябваше след 2009 г. след тях да се оправя в не малка част от порочните й процедури и изпълнения с укрепване на свлачища и така нататък“, посочи Николай Нанков. 

„Отново по време на БСП е построена най-дефектната част от магистрала – частта, за която БСП днес коментират, че е нагъната като юфка. Става дума за „Тракия“ между Стара Загора и Чирпан. За този участък понастоящем трябват 120 млн. минимум, за да се оправят бакиите, които БСП съчиниха“, заяви зам.- министърът. 

„Това е регулярен одит, който се извършва още в Испания, Полша и Чехия. Не е по сигнал, не е нарочен. Знам, че БСП са уникални експерти, имат огромно самочувствие като такива и политици, но убеден съм, че Европейската сметна палата не се е самосезирала по сигнали на Йончева и Свиленски да направи одит по отношение строителството на пътища“, каза още Нанков.

Добавени коментари

Буда публикува:
08 Май 2019 | 14:02
Толкова си жалък!И не само ти,Нанков!Цялата шайка!БСП не са на власт от десет години с малко прекъсване,а ти говориш за магистрали!Магистралите на БСП били скъпи и на юфка!Ми, ела да минеш по "Струма" ЛОТ4 и ЛОТ3,но да не си забравиш каската!Може да се нараниш!Нека да ти припомня колко ще струват 134 км. от "Хемус"!Точно 1 124 880 000 лева без ДДС.И защо я възложихте без процедура по ЗОП?Ще отговориш,такъв е законът!Да,но фирмата изпълнител има само ръчни колички,лопати и ЗиЛ-ове за опесъчаване...Крадливи демагози!

Добавете Вашия коментар

TOP