Николай Бареков: Сакскобургготски е много добър вариант за еврокомисар

06 Юни 2014 | 09:14
2 коментара
Политика

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков заяви категорично, че Сергей Станишев не може да бъде еврокомисар, а трябва да се търси компромисна фигура за този пост. В предаването "Гореща точка" по TV7 той хвърли бомбата, като заяви, че най-подходящ за този пост е бившият премиер Симеон Сакскобургготски."Вчера гледах Орешарски и Местан как се забавляваха заедно на представянето на евродепутатите. Те са се договорили срещу Станишев, няма да го излъчат като комисар. Категоричен съм, че трябва да има компромисна фигура, може да е Калфин, може да е Сакскобургготски. Бившият премиер е единственият, който има позиции в Европарламента. За тях той е Царя. Той може дори да стане комисар по външна политика на ЕС, а това ще промени коренно отношението към България. Ако взема властта ще предложа няколко референдума, един от които ще е за връщането на монархията", заяви Бареков. 

"Днес очаквам да получа оферта за много сериозен пост за Европарламента. Разговаряме с консерваторите, а близостта ни с тях е нашия много умерен евроскептицизъм. Аз ще дарявам цялата заплата, която е 8000 евро. Освен това има 5000 евро - представителни
и по 300 евро на ден, защото отиваш на работа. Ето защо беше цялата битка за постовете в Европейския парламент", каза още Бареков. 

Лидерът на ББЦ коментира и репортажите във вчерашните сутрешни блокове на Нова телевизия и bTV, които го уличиха в обещание за плащане на гласове. Разследванията на двете телевизии показаха и как Бареков заобикаля закона за ограничения в партийните дарения. 

"Нормално ли е бившата ми колежка Ани да се прави, че не съществувам и да изобщо да не й минава през ум ме покани, нищо, че имаме 11 % на изборите и сме най-мощната партия. Или неблагодарниците от bTV, която съм създал, да излъчват долнопробни материали като "Радка-пиратка". Двете телевизии обаче ми направиха услуга. Те доказаха, че срамни оферти се правят от всеки, аз пари не давам. Радвам се, че това излезе наяве, лъснаха ми имиджа, показаха, че не съм плащал", заяви Бареков. 

Той поясни обаче, че е завел дела по 300 000 лв. срещу авторите на репортажите за клевета. "Нямахме друг вариант да се финансираме, освен с дарения. Между 700 и 800 000 лева прибраха от даренията прибраха bTV и Нова по изборите, за да ме излъчват. Единственият начин да си ги върна е този. Съжалявам Таня Тодорова, с която бях твърде близък, съжалявам и bTV, на която оставих Сутрешния блок като една перфектна машина, а те сега я превърнаха в машина за убиване на баща си", допълни още Бареков.

Добавени коментари

razlogenin публикува:
07 Юни 2014 | 14:14
MAKA MI E AMA PO DOBRE DEPESE ILI BESEPE.U BRE OFCI.
razlogenin публикува:
07 Юни 2014 | 14:12
ALO TOA IZMISLEN CAR.TOI DOKARA de-pe-se-to NA VLAST.SPOMNETE SI.IZBORETO.ZA EDIN/1/PROCENT??? OT BRAZANE DA KRADE gi vkara v vlasta-PO BOROVEC-IMOT/ZASTO?/-KOLKO ELITEN MATERIAL OKRADE,KOLKO IMOT ZEMA.MIZA KOLKO DENA DA SE OPRAVIM 700-800-900 DENA???A BAREKOV BAREKOV.IZMEKIARINE

Добавете Вашия коментар

TOP