НФСБ дава имотите на Ангелкова на главния прокурор

05 Април 2019 | 13:33
0 коментара
Общество

Депутатите на НФСБ подават сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане да провери имотите на министъра на туризма Николина Ангелкова и произхода на парите, с които са купени.

Това обяви пред медиите в парламента зам.-председателят на партията Борис Ячев, като изтъкна аргумента, че в публичното пространство се е появила информация за купени имоти от министърката на туризма под пазарната цена.

Заместник.-председателят на партията уточни, че лидерът му Валери Симеонов не е знаел за инициативата на депутатите си и не е подписал сигнала.

"Ние се обърнахме със сигнал до главния прокурор без Валери Симеонов, той впоследствие разбра за тази инициатива, за това как си придобити, дали има съответствие или не между пазарна цена и цена на придобиване, и какъв е произходът на средствата, коментира Ячев.

"Подкрепяме казаното от премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти за хората от високите етажи на властта", каза той.

Ячев поздрави от името на депутатите на НФСБ прокуратурата за бързата реакция вчера с разпореждането на проверките на Пламен Георгиев, Лозан Панов и сина на Борислав Сарафов. Една такава проверка може и да оневини проверявания, ако се докаже, че няма законови нарушения, допълни още Ячев.

Именно лидерът на НФСБ Валери Симеонов вчера намекна за това, че Ангелкова е купила жилище за 220 евро на квадрат в "Овча купел".

Добавете Вашия коментар

TOP