Неправителствени организации представят каузи и инициативи пред студентите на АУБ

05 Ноември 2018 | 14:19
0 коментара
Култура

Над 25 неправителствени организации ще представят своите каузи и инициативи пред студентите на Американския университет в България (АУБ) на 7 ноември в 16,00 часа. Събитието се провежда за втора поредна година, като интересът се е увеличил значително – през 2017 г. участниците са били 15, а тази година са 25. Форматът е нестандартен – фестивал или изложение, на което НПО по креативен начин привличат за своите каузи студентите, като им представят не само възможности за работа, но и за доброволчество и съпричастност.

Мотото на фестивала-изложение е „Американският университет в България се среща с двигателите на промяна: надежди за България“. Този формат е избран, за да насърчи активността и на двете страни в комуникацията. Предвижда се интерактивно участие с ограничено време за всяка организация. Очаква се, че в рамките на това участие тя ще съумее да привлече и ангажира студентите със своите каузи и възможности за включване.

Организациите ще получат обратна връзка от студентите как да подобрят своята работа. Очакван резултат е също непосредственото включване на студенти към определена кауза и организация. Голямата цел на събитието е да даде платформа на студентите, които да се ангажират с теми, генериращи промяна. В същото време стремежът е да се подпомогне работата на неправителствения сектор с нови идеи, както и да се стимулира изграждането на интензивна връзка между двете страни в интерес на промените в гражданското общество.

Добавете Вашия коментар

TOP