Не си поплюват! 28 пешеходци и 3 шофьори със санкции при акция КАТ в Благоевградско

13 Февруари 2019 | 16:22
0 коментара
Криминално

28 пешеходци и 3 шофьори са санкционирани при специализирана полицейска акция в Област Благоевград, започнала на 31 януари.

Това стана ясно по време на брифинг, проведен в Областна дирекция на МВР – Благоевград днес.

Инсп. Димитър Николов, началник сектор „Пътна полиция“ – Благоевград коментира, че от началото на годината са настъпили 10 пътнотранспортни произшествия с пешеходци на територията на ОД на МВР – Благоевград,  при тях 2 са загинали, а ранените са 8.

Според него двата случая със загинали пешеходци на територията на Област Благоевград показват, че най-честата причина за подобен вид инцидент е влошена метеорологична обстановка.

„Единият от тях бе в Благоевград на бул. „Пейо Яворов“ в началото на месец януари. Тогава загина жена, която пресичаше неправилно, при намалена видимост и снеговалеж и с тъмни дрехи, което беше способствало за настъпване на произшествието. Другият случай на загинал стана при верижната катастрофа на автомагистрала „Струма““, каза още инсп. Николов.

Той подчерта, че според анализите 80 % от инцидентите с пешеходци настъпват в тъмната част на денонощието при намалена видимост, снеговалеж или дъжд.

Инсп. Николов отбеляза, че общо 34 тежки пътнотранспортни произшествия са възникнали на територията на област Благоевград от началото на 2019 година.

При тях са загинали 3 души, а 51 човека са били ранени./Фокус/

Добавете Вашия коментар

TOP