Назначената преди дни в дирекция „Образование” в Сандански К. Додушева влиза в битката за шефския пост

05 Октомври 2017 | 18:31
0 коментара
Общество

Две дами влизат в битка за овакантения пост директор на дирекция „Образование, култура, спорт и социално дело” в Общинска администрация – Сандански. Третият кандидат, депозирал документи за участие в конкурса, не е допуснат от комисията до следващия етап – интервю и събеседване, тъй като не отговаря на изискванията за заемане на длъжността. Вчера временната комисия с председател зам. кмета Зорица Органджиева излезе с протокол, че допуска до участие двамата кандидати.

До втория етап на конкурса е допусната Катина Додушева. Тя е бивш член на Общинската избирателна комисия и доскорошен учител по английски език в гимназия „Яне Сандански”, а на 8 септември бе назначена за експерт в Общинската администрация в същата дирекция. Съпругът й, който също е учител, е бивш общински съветник от ГЕРБ.  Вторият кандидат е добилата популярност с участие на всички конкурси за вакантни длъжности в сферата на образованието, тя е била учителка, но от години е безработна – Блага Христова.

Недопуснатата до участие е Ваня Мечева. Тя е завършила ЮЗУ, не отговаря на условията да има 5 г. стаж като педагог. До конкурса се стигна, след като дългогодишният директор на дирекцията Людмила Караиванова излезе в пенсия и в момента тече едномесечното й предизвестие.

Добавете Вашия коментар

TOP