Нашенци се юрнаха към Гърция в дните покрай Съединението, колони от автомобили затапиха ГКПП Кулата

06 Септември 2018 | 11:55
0 коментара
Общество

Колони от товарни автомобили и леки коли задръсти ГКПП-Кулата от най - ранни зори днес.

Опашката бе близо 5 километра.

Хиляди нашенци решиха да отбележат подобаващо Съединението на България като отидат на отмор край морето в Гърция.

Много от хората, съчетаха днешния официален почивен ден с предстоящия уикенд, възползвайки се максимално от последен плаж в южната ни съседка.

Халкидики отново е предпочитано място. „Близо е и плажовете са прекрасни“, споделят българите, които още от вчера след обяд се настаниха в хотелите при много по-ниски цени.

От Солун до Александруполис повечето туристи тези дни са българи. На островите Тасос и Самотраки хотелите са заети предимно от българи до края на седмицата, съобщават гръцките туристически агенции.

От Гранична полиция съобщават, че всички гишета работят нормално, но пътуващите към Гърция са много заради почивните дни. Трафикът ще бъде натоварен и в следващите дни, прогнозираха още вчера от МВР.

В тази връзка отделите "Пътна полиция" към всички областни дирекции на МВР са предприели необходимите мерки за осигуряване на засилено полицейско присъствие по основните пътища и автомагистралите и по всички входно-изходни артерии на големите градове, сочи официално съобщение.

Екипите по границите продължават да работят в условията на летен туристически сезон с изключително интензивен трафик.

В тази връзка Гранична полиция е обезпечила със служители всички работни места за осъществяване на гранични проверки, за да може да се преминава по-бързо и безпрепятствено. Най-интензивен трафик се очаква на ГКПП - Кулата", информираха от МВР.

Добавете Вашия коментар

TOP