Нашенци окупират гръцките плажове и за Гергьовден

05 Май 2016 | 09:02
0 коментара
Общество
Нашенци окупират гръцките плажове и за Гергьовден

Нашенци се редят на опашка не само за лятна ваканция в Гърция, но и за пролетен отдих по тамошните плажове. С всяка изминала година интересът на български туристи за почивка на Бяло море в южната ни съседка се повишава. Това твърдят собственици на туристически агенции в Благоевград.

Базите на повечето от тези агенции са пълни на 100% през месеците май и юни, а сезонът за тях започна още след 20 април. С пълна сила вървят и резервациите за месеците юли и август, макар тогава цените да са по-високи. Поредният наплив към морето на юг от България се очаква за Гергьовден.

Благоевградска туроператорска фирма предлага почивка за нашенци в седем хотела в курортите Аспровалта, Неа Врасна и Ставрос. Една смяна в момента трае 4 нощувки, цената им за човек в двойна стая е само 65 лева. От първи юни нощувките са 5. Цената в Аспровалта и Неа Врасна е 90 лева, а в Ставрос – 95 лева.

От 1 юли цената в първите две селища скача на 145 лева за 5 нощувки на човек, а в Ставрос – на 160 лева. Най-скъпо е през август – тогава цената за 5 нощувки на човек е от 175 до 230 лева в зависимост от категорията на хотела и екстрите, които предлага.

„В Ставрос комплексите са с басейни, затова е по-скъпо. В Аспровалта пък предлагаме и храна, обяд и вечеря на човек струват само по 8 лева. Идват не само жители на Югозападна България, много са столичаните, пристигат от Пловдив и дори от Варна. В хотелските бази има създадени условия за готвене и нашенците често се възползват от това, за да не харчат пари за хапване в гръцки заведения”, твърди Васил Ангелов, собственик на благоевградска туристическа агенция.

Все повече са тези, които искат повече нощувки – остават за по 10 и 15 дни, че и по 20 дни. Предпочитат да отдъхват на Бяло море, защото е чисто, спокойно и евтино. На плажната ивица няма нито един чадър, нито пък шезлонги, за които да плащаш. Липсва и бетонът, както и заведенията на самия пясък.

В курортните селища Аспровалта, Неа Врасна и Ставрос българските туристи отстъпват по брой само на сърбите. С всяка изминала година нашенците на лятна ваканция в страната на Омир стават все повече. Хиляди българи отдъхват сред спокойствието, тишината и зеленината на тези гръцки курорти.

Добавете Вашия коментар

TOP