Нанков потегли спешно за Тетевен, в Глогово и Градежница положението е трагично

25 Юли 2018 | 16:46
0 коментара
Общество

В селата Глогово и Градежница положението е трагично. Трябва да осигурим достъп до 3 от махалите в село Глогово, които са откъснати.

Това каза пред журналисти в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков за обстановката в община Тетевен и обявеното бедствено положение заради обилните дъждове, предаде агенция „Фокус“.

„Отивам в Тетевен, ситуацията е тежка. Бедственото положение продължава“, заяви той.

„Максимално бързо трябва да се осигури инфраструктура. Публичната инфраструктура още е залята“, обясни министърът. В отговор на въпрос на каква стойност са щетите Николай Нанков коментира:

„Нека първо да предотвратим причината и последствията и тогава ще остойностяваме щетите. Ще бъдат остойностени в рамките на няколко дни“.

„Щетите ще бъдат възстановени от бюджета“, уточни той.

„Целта ни е инфраструктурата да се възстанови максимално бързо. Голяма част от засегнатата инфраструктура е общинска, но държавата няма да остави общината в положение на „свободно падане“. Ще помогнем, ще осигурим ресурс“, заяви регионалният министър.

„Имаме проблеми и по поречието на река Черни Вит, която подкопава пътя, който ремонтирахме основно през 2011 година“, коментира Нанков.

„В случая причина за кризисната ситуация са дъждовете“, каза още той.

Добавете Вашия коментар

TOP