Наказват Левски заради "маймунски звуци" на феновете

18 Май 2017 | 09:51
0 коментара
Спорт

Нова тежка санкция заради феновете е на път да сполети ръководството на Левски през този сезон, пише "Труд". Само 2 седмици след като „сините“ бяха глобени с 19 000 лева от БФС за издигната свастика в дербито с ЦСКА, сега столичният тим може да бъде разследван и за расистки скандал.

Това се случи по време на двубоя с Лудогорец от седмия кръг на плейофната фаза, загубен от домакините с 1:3, когато привържениците на „сините“ отправиха на няколко пъти "маймунски звуци" към чужденците от Лудогорец.

Грозният инцидент се разигра през второто полувреме, когато „орлите“ атакуваха вратата на „сините“ откъм сектор „Б“, където по традиция стоят най-върлите фенове на „Левски“.

По подобен начин през 2014 година на „Георги Аспарухов“ бяха задължени да платят 37 500 лева за скандирания на дискриминационни думи за цвят и раса от страна на публиката по време на двубоя с Литекс.

Сега евентуалната санкция зависи изцяло от главния делегат на мача от вторник вечер – Валентин Драгомиров, и по- конкретно дали той е описал случая в доклада си.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP