Награждават призьорите в конкурса „Красивите градини на Банско“

03 Октомври 2018 | 11:08
0 коментара
Общество

Награждаване на призьорите в конкурса „Красивите градини на Банско“ ще се проведе в Музеен комплекс-Банско от 17,30 часа. 

Едноседмична празнична програма, посветена на Деня на Банско – 5 октомври, е подготвила общинската администрация в планинския град, със съдействието на културите и спортните организации. 

На 4 октомври от 17:30 ч. деца със специални потребности от Детски център „Здравец“ и ученици от общинските училища в града ще участват в детски театър по мотиви на А. Милн и неговото любимо произведение „Мечо Пух“.  Заедно, рамо до рамо, децата без проблеми в развитието и тези, които са родени специални, ще покажат, че обичта и уважението нямат физически граници.

Със събитието Дневен център  за лица в неравностойно положение „Здравец“ отбелязва 20 години от своето основаване. Мястото на събитието е салона на читалището.

Празничният 5 октомври ще започне с празнични камбани и Света литургия в Църквата „Св. Троица”. С тържествено възпоменание пред паметника „Банско помни героите“ ще бъдат почетени всички герои, дали своя жертвен принос за свободата на планинския град.

Програмата ще продължи с риболовния турнир „Детето риболовец без дрога“ на язовир „Белизмата“, с детска кинопанорама и дори с откриване на „Ултрамаратон Пирин Ултра 2018“.  Черешката на тортата по случай Денят на Банско ще бъде концертът на обичания от поколения българи, галантния чаровник Орлин Горанов.

Певецът с най-изящния тенор в България, ще изпълни за своята публика в Банско, може би най-красивата българска поп песен „Светът е за двама“ и още много други свои хитове.

Музикалният празник ще започне от 18:30 ч. на пл. „Никола Вапцаров“, а пищна заря в небето на Пирин ще сложат финалната нотка в празненствата.

Добавете Вашия коментар

TOP