Над 500 излязоха на протест в Благоевград тази вечер

19 Ноември 2018 | 22:34
0 коментара
Общество

Над 500 благоевградчани излязоха на протестно шествие тази вечер срещу управляващите партии в България. 

Протестът в Благоевград тръгна към 18:30 часа от ж.п. гарата на областния град. Със знамена в ръце, скандирания и плакати „Да живее България”, „Ние сме българи”, "Българи юнаци", „Искаме достоен живот за нас и децата ни”, "Оставка на кабинета", "Сърце и душа за България", събралото се мнозинство от хора твърдо се обяви срещу мизерния начин на живот в страната. Протестът е подкрепен и от някои общински съветници в Благоевград, сред които Калоян Ханджийски, Злата Ризова, Албина Анева, както и от хора от различни политически формации. 

Да подкрепят благоевградчани, в мероприятието се включиха и граждани от региона - Банско, Разлог, Петрич, Сандански и др.

Пешеходното шествие със свещи премина мирно по бул. “Св. св. Кирил и Методий” и продължи по централната търговска улица на Областния град. Пред централата на БСП, ВМРО и ГЕРБ протестиращите запалиха свещи за всички партии. 

С половин минутно мълчание и "Вечная памет", протестиращите в Благоевград "почетоха" управниците в страната и запалиха свещи пред офисите на политическите партии в града.

Пред Pirinsko.com, хората заявиха, че мълчание от една минута за политиците в България е изключително много и затова взеха общо решение, мълчанието докато държат свещите в ръка да бъде половин минутно. И за да "почетат" управляващите подобаващо, благоевградчани дружно запяха в "чест" на политиците "Вечная памет". "Тези свещи са в памет на всички хора, които бяха убити от 29 годишното управление. 

Протестът се охраняваше от над 100 полицейски служители.

Протестът протече мирно, без сблъсъци между полиция и граждани. В края на протеста бе обявено,
че следващият такъв ще бъде в събота – 24 ноември в 11.30 часа, като сборният пункт ще бъде пред Първи
корпус на ЮЗУ “Неофит Рилски”.

 

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP