Над 300 полицейски служители и пожарникари от областта ще се включат в националния протест в столицата на 5 юли

04 Юли 2017 | 16:52
0 коментара
Общество

Над 300 полицейски служители и пожарникари от областта ще се включат в националния протест в столицата на 5 юли. Това каза за „Фокус“ Димитър Попов, заместник председател на синдикалната федерация на служителите на МВР.

 „Това са служители в извън работно време, а тези, които ще работят няма как да присъстват.

По думите му служителите, които ще бъдат на работа ще носят протестна лента на ревера си, в изпълнение на службата нормално.

„Това ще символизира подкрепата им към колегите, които ще бъдат в София“, каза Попов.

Той не пропусна да каже, че от Гоце Делчев за протестите в столицата ще отпътуват около 90 души, от Петрич и Сандански  около 60, от Разлог и Банско ще се включат около 15 служители, а най- много ще бъдат от Благоевград- 150. Протестиращите ще тръгнат за София  с различен транспорт- автобуси, микробуси, а някои от тях с леки автомобили.

„Направили сме такава организация, че гражданите да не почувстват липсата на ни. Те ще се върнат нормално на работа и ще поемат задълженията си. Желанието ние да седнем на масата на преговорите и там да разрешаваме възникналите въпроси, с не през медиите и през улицата“, каза Попов и подчерта, че нямат информация за служителите, които не членуват никъде, но по думите му те също ще пътуват и така бройката ще нарасне.

Добавете Вашия коментар

TOP