На сесия в Банско! Гласуват средства за изографисване на северната стена на храм "Св. Троица"

27 Ноември 2018 | 16:20
0 коментара
Политика

Общинският съвет в Банско ще гласува на предстоящата редовна сесия този четвъртък изменение и допълнение на Наредба №1 за осигуряване на обществения ред на територията на Община Банско.

Промените засягат Раздел II „Изисквания към лицата, изпълняващи дейността „викачи”.

Разпоредбите са протестирани от прокуратурата, а основанието е, че регламентираното от Община Банско не е заложено като ограничение в никой закон и не може да се прилага на местно ниво.

Въпросът беше коментиран от кмета Георги Икономов  на състоялата се в Банско среща между заместник министъра на туризма Ирена Георгиева, контролните органи и бизнеса, на която курортната община беше домакин. 

На предстоящото заседание местният парламент ще гласува още Годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община Банско за 2019 година, както и  актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите – собственост на Община Банско за 2018г.

Ще бъде разгледано и предложение от таксиметровите превозвачи за  актуализиране на размера на минималните и максималните цени на таксиметров превоз на територията на Общината.


Отпускане на финансови средства за изографисване на северната стена на храм ”Св.Троица” гр. Банско, както  и за културните събития и фестивалите, предвидени в Културната програма на курортната община  за 2019 г., също е заложено в дневния ред.

Местният парламент ще избере и комисия, която да извърши проверка на декларации по чл.35 ал.1 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Ще бъде разгледано още предложение на курортната администрация относно придобиване на публични ВиК активи за 2016г. и 2017г. и предаването им  в управление от Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ЕООД – Благоевград, за стопанисване, поддържане и експлоатация.

Добавете Вашия коментар

TOP