На прага на зимата! "Биострой" ще чисти пътищата в Благоевград с осем снегорина, община Благоевград осигури 200 тона сол и 100 тона луга

15 Януари 2018 | 12:24
0 коментара
Общество

200 тона сол, 100 тона луга и около 70 кубически метра пясък са осигурени в Община Благоевград за посрещане на снеговалежи през зимата.

Това каза Васил Бачев, управител на Общинска фирма „Биострой“, цитиран от "Фокус".

Той добави, че са осигурени 8 машини, които са с монтирани снегорини дъски, а също така има и техника, която е специализирана за разхвърлянето на луга и сол.

 „Тези количества са съобразени с едни нормални снеговалежи. При нужда имаме сключен договор с оперативна фирма и при наша заявка ще ни осигурят допълнителни материали. Освен това на база оперативният договор можем да полазваме и допълнителни външни машини“, каза още Бачев.

Той добави, че за зимното почистване градът е разделен на пет района и във всеки има определен брой машини. По думите му машините са окомплектовани по две, които да хвърлят сол или луга, в зависимост от температурата.

„С приоритет при почистването са главните артерии на града и подходите към болниците и пожарната. Тези участъци са с предимство, тъй като при инцидент, първо трябва те да са почистени“, заяви Бачев.  

Приоритет са и стръмните участъци на „Баларбаши“ и квартал „Освобождение”, защото ако там техниката не влезе да почисти навреме, след това става невъзможно преминаването на машини, макар че са високо проходими.

Добавете Вашия коментар

TOP