На прага на зимата: 8 фирми в битка да чистят снега в Разлог и селата

19 Ноември 2019 | 15:01
1 коментара
Бизнес

Осем фирми се борят за спечелването на обявената от община Разлог обществена поръчка за зимното поддържане и снегопочистване на общински пътища и улици в населените места на територията на община Разлог, която е по девет обособени позиции и тази година е обявена за четири експлоатационни сезона. Общата прогнозна стойност на поръчката е 1 043 297 лева с ДДС.

Само един от подалите заявления участници ще се бори за спечелването на поръчката по всичките обособени позиции. Това е дупнишката фирма „Мегаинвест- Холд“ ЕООД. При проверката на документите й обаче комисията е установила несъответствия и е дала петдневен срок за отстраняването им. Пропуски са установени и при някои от останалите участници и също им е даден срок за отстраняването им и представяне на допълнителни документи. Това са разложката фирма „Йорови“ ЕООД, представлявана от Христо Йоров, която за поредна година кандидатства за снегопочистването на пътищата в Разлог и Баня. Срок за отстраняване на пропуски е даден и на разложката фирма „ПИБ Сървисис-08“, представлявана от Атанас Стойчев, която кандидатства по три от обособените позиции – снегопочистването на селата Горно и Долно Драглище и Добърско и общинските пътища между тях, пътя Разлог- Годлево и улиците в самото село, както и по позицията за опесъчаване на улиците в общината. С пропуски е още „Агробилд“- Белица, представлявана от Георги Василев, която също ще се бори за гореописаните улици и пътища, без тези за Годлево. Другите кандидати, които са с изрядни документи и са допуснати до следващия етап на процедурата- отваряне на ценовите оферти, са белишката фирма „Строителна къща Бела Ица“ на Тодор Василев, която също е заявила участие за зимното поддържане на общинските пътища между селата Горно Драглище, Долно Драглище и Добърско и улиците в тях, както и за тези в село Елешница и пътя до Палатик и Черешово, до границата му с община Белица. Сред изрядните участници са още разложките „Конима“ ЕООД на Костадин Манов, ЕТ „Лъки-Кирил Кирилов“ и „Триада Транспорт и Логистик“ на Иван Стойчев, които са за по една обособена позиция. Те включват пътищата до вилните и курортни зони на Разлог.

В законоустановения срок комисията ще излезе с решение кои от участници с констатирани пропуски в документацията ще бъдат допуснати до следващия етап от процедурата – отваряне на ценовите предложения.

Добавени коментари

lud публикува:
19 Ноември 2019 | 16:39
Mi trebva da e „Йорови“ ЕООД, представлявана от Христо Йоров da si izbie parite za kupenite glasove v mahalata na selo Banq

Добавете Вашия коментар

TOP