МВР: Информационен бюлетин за възникнали произшествия на територията на област Благоевград

19 Май 2020 | 12:14
0 коментара
Криминално

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ

ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

 

  1. На 18.05.2020 г. 19.00 часа в на улица „Г. Димитров“ в гр. Симитли при ясно време  и сух асфалтов път правоспособен водач на 44 г. от с.  Дебрен, общ. Гърмен, управлявайки л.а. „Опел Астра“ , предприема маневра завой наляво и не пропуска насрещно движещ се мотопед „Симсон“, управляван от 41-годишен правоспособен водач от гр. Симитли. В резултат на последвалия удар е пострадал мотопедиста, който е получил охлузни рани и след преглед в здравно заведение е освободен без опасност за живота. Полицейски служители са посетили мястото на инцидента и са извършили оглед. Извършените алкохолни проби на двамата водачи са отрицателни. Работата по случая продължава във Второ РУ Благоевград.
  2.  
  3. На 18.05.20 г. в РУ Петрич е получен сигнал от общината, че в района на парковата градинка пред ж.п. гарата в града са извършени вандалски действия, като са повредени 3 бр. кошчета за отпадъци и питейна чешма. След проведените незабавни издирвателни мероприятия полицейски служители на РУ Петрич са установили три лица, съпричастни към извършените деяния. Тримата младежи – на 22, 21 и 17 години от Петрич, са задържани в полицейското управление със заповеди за 24  часа. За случая е уведомена РП – Петрич, води се преписка за престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.
  4.  
  5. На 18.05.20 г. около 11.00 часа в РУ Гоце Делчев е постъпило съобщение за извършена кражба от спортната зала в града. Полицейски екип е посетил местопроизшествието и е установил, че след вломяване на алуминиев прозорец е проникнато в залата и са откраднати 12 броя тренировъчни татами /спортни постелки/. Работата по случая продължава в РУ Гоце Делчев, където е образувано досъдебно производство по чл. 195 от НК.
  6.  
  7. На 18.05.20 г около 18.30 часа в РУ Гоце Делчев е постъпил сигнал от управителка на вили за гости, която съобщила, че за времето от м. декември 2019 г. до м.май 2020 г. от две къщи за гости в с. Долен, общ. Сатовча, е извършена кражба. Полицейски служители на РУ Гоце Делчев са посетили местопроизшествието и са установили, че в сградите е проникнато след взломяване на входните врати на вилите. Извършена е кражба на хладилна витрина, печка, 10 метра медни тръби и др. В РУ Гоце Делчев е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал.1 от НК.
  8.  
  9. На 18.05.20 г. в РУ Разлог е получен сигнал  от управител на магазин за хранителни стоки в гр. Разлог за извършена кражба. Полицейски екип е посетил местопроизшествието и е установил, че неизвестен автор е разбил алуминиева врата на търговския обект и е извършил кражба на 2 стека за ел.  цигари, един стек цигари и пари на обща стойност около 250 лв. За случая е уведомена РП – Разлог, а в полицейското управление е образувано досъдебно производство по чл.195, ал 1 , т. 3 от НК.

Добавете Вашия коментар

TOP