Мустафа Карадайъ: ДПС по традиция има отношение към младите хора и младежката организация

13 Октомври 2017 | 20:59
0 коментара
Политика

ДПС по традиция има отношение към младите хора и младежката организация. Държавите в Европа и Европа като цяло има нужда от младите. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ при откриването на конгреса на Европейската либерална младеж.

Нас трябва да ни обединяват европейските ценности, ние трябва да защитаваме свободата, закона, достойнството. Трябва да се обединим срещу враговете на тези ценности. Трябва да противостоим на новите националистически идеологии. Да се противопоставим срещу тяхното навлизане в политическото управление на нашите страни. България, ако е част от демократична Европа, то би трябвало и у нас националистите да не участват в управлението на страната, независимо, че са влезли в българския парламент.

На практика какво се получава – точно обратното не само, че нямаше нужда да участват в управлението на България, но те са част от управление, нещо повече те биват толерирани и основната партия понякога им подражава, за съжаление. Създателите на Европа са ни дали модела – единство в многообразието, каза Карадайъ.

Той подчерта, че „усилието да си човек, да останеш човек е единственото, което си струва, дори когато изглежда непосилно“. Председателят на ДПС пожела на младежите „да преследват мечтите си, да не спират да мечтаят и винаги да бъдат себе си“. БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP