Мощна буря удари Западна България

25 Август 2020 | 16:30
0 коментара
Общество

Мощна буря удари много райони на Западна България. Силен вятър, проливен дъжд и на места градушка изненадаха София и няколко други населени места. В столицата бяха получени десетки сигнали за наводнени мазета, улици и приземни етажи. 

Най-интензивни валежи, на места придружени с градушка, имаше в районите в северната и западна част на столицата – “Люлин”, “Надежда”, “Овча купел”, както и “Триадица” и “Витоша”, съобщава Нова тв.

От пресцентъра на общината увериха, че пет екипа на аварийната дирекция извършват обходи в града и имат готовност да реагират на сигнали. Към момента градският транспорт се движи по всичките си маршрути.

Към момента са постъпили 6 сигнала за наводнени мазета, приземни етажи и счупени клони. Сигнали за наводнени мазета са постъпили от кв.“Требич“, Нови Искър и „Обеля“, а за паднали клони на дървета в Нови Искър и Триадица.

На терен са екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Жълт код е обявен в 13 области на Западна и Централна България за гръмотевични бури и валежи. Предупреждението важи за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска и Смолянска.

Там се очакват краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На места количествата на валежа ще достигат 20-30 л/кв.м. Възможни са и градушки.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Добавете Вашия коментар

TOP