Мощен гръм от кариера на „Агромах” в с. Бучино разтресе Благоевградско и паникьоса жителите му

26 Септември 2017 | 18:40
7 коментара
Общество

Силен гръм от кариера на „Агромах” разтресе Благоевград малко след 17 часа днес.

Вследствие на него, жителите в областния център буквално изпаднаха в паника и ужасено коментираха, че гърмежа бил като от война. Хората уплашено се питаха един друг, какво всъщност става и какво е предизвикало гърмежа?

Оказа се, че става въпрос за кариера „Бучака”,намираща се край благоевградското село Бучино, която преди 7 години е отдадена на концесия на „Агромах” за 20 години.

Това поясни за Pirirnsko.com.Венцислав Николов, жител на селото и добави, че гърмежите от тази кариера в района са периодични.

"Бият се дълбочинни сонди под земята от дълбочина 50 – 60 метра за да откъснат скалата. Никой за нищо както винаги не ни предупреди, но то така, кога в България някой предупреждава за нещо? Разрушения със сигурност ще има, напукани стени, врати падат, нямам думи, няма на кой да каже човек. Бог високо, цар далеко, такава е и нашата участ в момента. Правени са много събрания за тази кариера, всички бяха против,но протоколите са скрити и нещата продължават. На тези събрания са повечето стари хора, извъртат се нещата, че уж са съгласни, а младите ги няма. Те по – късно усещат нещата, когато започнат покривите на къщите да падат или направо да се откъртват цели врати”, каза възмутено Венцислав Николов.

Гърмежът изпаметил от уплах и бившия кмет на село Бучино Санде Костадинов, както и цялото му семейство, които останали като "гръмнати" от неочаквания взрив.

"Не се гърми за първи път, но такова нещо не е било. Бях полегнал и гледах телевизия когато чух взрива. От един път къщата се разтресе и вратат сама се отвори. Първо помислих, че е земетресение и веднага скочих от леглото, попитах сестра си дали е чула нещо тя каза че също е чула и помислила, че се е гръмнала бомба. Беше страшно. Все още не съм огледал къщата дали има някъде пукнатини, преди две години правих ремонт, но това е положението. Притесняваме, че ще ни изчезне водата, тъй като всички се водонснабдяваме с подпочвени източници. Бунарите заради жегите ни пресъхнаха, всички имаме сонди и сега с тези гърмежи не се знае какво ще стане", заключи Санде Костадинов.

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

Скобата публикува:
28 Септември 2017 | 23:51
бях на риба там срещу Агромакса-беше стршно и след взрива започнаха да гърмят стълбове и трафопости
чао бучино публикува:
27 Септември 2017 | 08:54
продавам си къщата на бучино ако има кои да я купи и изчезвам тука нема да имаме нито вода нито спокоен живот тази ирма има концесия за полсване още десет години чао довиждане алвидерзен живот в бучино няма
123 публикува:
26 Септември 2017 | 22:35
Преди години по същия начин гръмна газопровода, същия силен тътен се разнесе,и сега се чу в цяло Струмско. Ама на Бойко много бързо му размина обидата от Агромах та пак им дадоха да правят отсечката на магистралата.
СКАТ публикува:
26 Септември 2017 | 20:54
ИДЕТЕ ДА ВИДИТЕ КОЛКО СКАЛА Е СРУТЕНА ИДЕТЕ ДА ВИДИТЕ БРЕ ХОРА ТЕЗИ ИДИОТИ ЩЕ БУТНАТ БУЧИНО В РЕКА СТРУМА САМО АКО ВИДИТЕ ЗА КАКВО СТАВА НА ВЪПРОС ЩЕ НАСТРЪХНЕТЕ ДА СЕ СПЕ КОНЦЕСИЯТА НА ТАЗИ ФИРМА
BUCHINO E LAS WEGAS публикува:
26 Септември 2017 | 20:48
Gravdanska zashtita i policiqta da wzemat nezabawni merki I DA OGRANIÀT WZRIWQWANETO OSHT POWECHE DA UWEDOMQWAT NASELENIETO
МИРКО публикува:
26 Септември 2017 | 20:48
В БУЧИНО ИМА ХУБАВ ПЛЪТЕН МАТЕРИАЛ, СКАЛИТЕ СА ЧИСТИ, НЯМА ЗЕМЯ, БЛИЗО Е ДО МАГИСТРАЛАТА, МАЛКО РАЗХОДИ ЗА ТРАНСПОРТ , ДА НЕ СА ГЪРМОТЕВИЦИ, ДНЕС ВАЛЯ ДЪЖД !
Sande публикува:
26 Септември 2017 | 19:32
Sande ne se samozabravjai,panda ot hranilkata li? Shasitkata pomnish li ja?

Добавете Вашия коментар

TOP