Министър Румяна Бъчварова: Поучени от опита от предишната година се опитваме да създадем по-добра организация, ако гръцките фермери предприемат аналогични на миналогодишните действия

18 Януари 2017 | 21:36
0 коментара
Общество
Министър Румяна Бъчварова: Поучени от опита от предишната година се опитваме да създадем по-добра организация, ако гръцките фермери предприемат аналогични на миналогодишните действия

Поучени от опита от предишната година се опитваме да създадем по-добра организация, ако гръцките фермери предприемат аналогични на миналогодишните действия. Това каза на брифинг в Областна дирекция на МВР-Благоевград вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, съобщава „Фокус“.

„И през лятото и при всичките срещи, които съм имала с министър Тоскас взаимно сме се уверявали, че те имат готовност, както и ние, да стоим в активен контакт и да създадем организация, така че да не допуснем това или ако се случи да ограничим негативните последици“, заяви министър Бъчварова.

По думите й тази вечер в 19,00 часа гръцките фермери се събират и ще стане ясно как са планирали своите протестни действия.

„Аз вече съм написала едно писмо на министър Тоскас. Външният министър в Брюксел е обсъдил този въпрос, както и министърът на транспорта. Всички сме се ангажирали, за да видим какво можем да се направи“, каза още тя.

Министър Бъчварова посочи, че при посещението й на Кулата, са й представили ситуацията и възможностите за организация на движението, но според нея основното и най-важното сега е да започнем с дипломатическите усилия.

„Аз се надявам, че може да не се стигне до такава тежка ситуация, съдейки от опита ми в работата с гръцките колеги цяла година по линия на мигрантската криза. Ако имаме информация, че ще се предприемат такива действия на професионално ниво е подготвена среща от Националната полиция с техния шеф на полицията“, каза още Румяна Бъчварова.

Добавете Вашия коментар

TOP