Министър Нанков: Близо 624 млн. лева ще достигнат до образователните заведения

21 Септември 2017 | 11:47
0 коментара
Политика

По линия на ОП "Региони в растеж" почти 624 млн. лева ще достигнат до образователните заведения - детски градини, училища, висши учебни заведения. Ползватели на помощта ще бъдат 72 общини, 3 министерства - на образованието, на културата и на спорта. Това съобщи пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоутройството Николай Нанков.

Той допълни, че част от проектите вече са приключили, други са в процес на реализация, а има и такива, които ще стартират до няколко седмици. Те включват както обновяване на материалната база, така и модернизация и закупуване на необходимата техника за учебния процес. За първи път в почти всяка детска градина се подобрява материално-техническата база, свързана със спорта на децата - спортните площадки, плувните басейни, спортните салони, подчерта министърът. Помощта ще бъде ползвана от 426 учебни заведения, в които се обучават над 250 хиляди деца, допълни Нанков.

Трябва да им е гарантирано както качеството на образователния процес, така и здравословната, сигурната, безопасната, уютната среда на обитаване в учебните заведения. Мисля, че тези средства по един най-добър начин ще подпомогнат основния ни приоритет в рамките на този мандат - образованието, подчерта той.

Добавете Вашия коментар

TOP