Министър Младен Маринов в Благоевград: До 10 дни ще връчим нови автомобили на Гранична полиция и областните дирекции, включително и на благоевградската

26 Септември 2018 | 07:23
0 коментара
Общество

До 10 дни ще връчим нови автомобили, закупени по европейски проект на Гранична полиция и областните дирекции, включително и на благоевградската, които има външна граница с ЕС.  Това каза пред журналисти в Благоевград министърът на вътрешните работи Младен Маринов, след откриването на обновената сграда на Първо РПУ и ОД на МВР – Благоевград

По думите му за Благоевградска област автомобилите са 17 или 18.

„Това е хубаво, защото така ще станат по-мобилни“, каза още министър Маринов.

Той отбеляза, че предстои да бъдат закупени бронежилетки, също така вървят обществените поръчки за униформите, които поетапно се раздават. Във връзка със синдикатите и комуникацията с тях, министър Маринов каза, че в това отношение е много диалогичен човек.

„Смятам, че проблемите в министерството не могат да се решат без диалог.

Той включва и критика, когато е градивна и основателна. Така, че приемам и критики, като се надявам, че ще има такива. Надявам се също, че ще има обратна връзка и обратен процес“, коментира министърът на вътрешните работи.

Според министър Маринов, за да се убеди обществото, че трябва да има повишение в заплащането на служителите на МВР и статута на полицая, то служителите в системата трябва да дават на хората това, което те очакват от тях.

„Така, че работим и в двете посоки и както се казва – за да имаме очи да поискаме, трябва и да дадем“, допълни Маринов.

На въпрос знае ли колко са пенсионираните служители в системата на МВР в регионална дирекция в Благоевград, които продължават да работят, той отговори, че няма точна информация, но е наясно, че има доста такива случаи в цялата система, което не е незаконно.

„След като един човек е спазил закона, дал е труда си толкова години и има правото получава пенсия, то няма проблем да го направи, стига да продължи да изпълнява служебните си задължения в пълен обем“, заяви министър Маринов.

Той подчерта, че хората изпълняват своите задължения, като допълни, че има места в МВР, където самата обстановка не допуска служителите да не изпълняват своите задачи.

Добавете Вашия коментар

TOP