Микробус с 18 души и ТИР се удариха край Разград, има пострадали

08 Септември 2018 | 15:02
0 коментара
Криминално

Микробус с 18 души и ТИР се удариха на пътя Разград –Благоево.

След удара хората са откарани за преглед в болница, като единият от пътниците в микробуса е в кома, други трима са с различни фрактури и наранявания. Това съобщават от  МВР.  Шофьорът на ТИР-а ще бъде задържан.
 
Сигналът за инцидента е подаден малко след 10.00 часа в събота.  Микробус "Форд Транзит" със силистренска регистрация се ударил в разградски ТИР на един от завоите към местността Пчелина.В буса, шофиран от 57-годишен мъж, пътували 17 души - пенсионери от силистренското село Страцимир, които отивали на събор в поповското село Садина.

При сблъсъка бусът се преобърнал в крайпътното дере. Всички 18 човека  - пътниците в буса и водачът, са откарани в разградската болница. Единият от пътниците в микробуса е в кома, други трима са с различни фрактури и наранявания.

Шофьорът на ТИР-а - 48-годишен мъж от Разград, не е пострадал.

Той е задържан, тъй като е карал с несъобразена с пътните условия скорост, уточни окръжният прокурор Тихомир Тодоров, цитиран от БТА.

Продължава огледът на местопроизшествието за изясняване на причините, довели до катастрофата. Пътната отсечка е затворена, движението е пренасочено по обиколен маршрут през село Балкански.

Добавете Вашия коментар

TOP