Мерцедесът на санданската фамилия замеделци Варсаминови осъмна с изпотрошени стъкла и фарове, по кървави следи полицаите за часове заловиха извършителя

04 Януари 2019 | 18:43
0 коментара
Криминално

Фамилия земеделски производители от Сандански откриха личния си автомобил “Мерцедес” с изпочупени стъкла и фарове. Инцидентът станал в полунощ на Васильовден. Колата била паркирана на ул. “Спано поле” в Сандански, пред жилищната кооперация, в която живее семейство Анка и Илия Варсаминови.

Сутринта Варсаминов видял, че мерцедесът е със счупени стъкла, фарове, стопове и мигачи. на стр. Подал сигнал в РУ на МВР в Сандански, на място са пристигнали разследващи полицаи. Снети са отпечатъци и по следата от кръв униформените са стигнали до извършителя на вандалския акт – Александър Ризов от Сандански, който живее на метри от жилищната кооперация на Варсаминови.

При последващ обиск в дома на извършителя са открити и иззети 5 патрона от различен калибър, за които не е представил документи.
Според запознати Ал. Ризов е бил настанен в травматологичното отделение на санданската болница с порезна рана на ръката. Раната е зашита и той е освободен за лечение в домашни условия. За инцидента с колата в РУ – Сандански е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
Увреденият мерцедес вчера бе закаран в сервиз за смяна на стъкла и фарове. През вчерашния ден тиражираните версии в курортния град около вандалския акт бяха от отмъщение за стара вражда до разчистване на сметки.

Семейство Анка и Илия Варсаминови от дълги години търгуват с плодове и зеленчуци на кооперативния пазар в Сандански. Най-често на сергията е Анка, съпругът й доставя стоката и я прибира. Сега втори ден заради увредения автомобил те не работят и според тях търпят загуби, тъй като са купили стока, която стои в склада. Синът им Костадин е животновъд, отглежда стадо крави в землището на с. Раздол, община Струмяни.
Снощи Анка Варсаминова показа ремонтирания мерцедес и заяви, че за труд и материали са платили над 800 лева.

Това е поредното посегателство над фамилия Варсаминови. Преди четири години запалиха фермата им в местността Нишан Таши край Сандански, като щетите бяха за хиляди левове. Тогава в пожара изгоряха 11 бременни крави, прасета, 15 патки, 100 кокошки, както и 15 тона суха маса люцерна и сено
Преди месец семейство Варсаминови имали неприятности със съседа си Кирил Димитров, известен с прякора Злодея. Тогава той хвърлил пепелник от жилището, в което живее, по внука на собственика на мерцедеса Илия Варсаминов и дете от същата кооперация. Тогава мрежа, поставена за изкуствена сянка, спасила децата от наранявания.

В същия ден К. Димитров се нахвърлил с юмруци върху Анка и Илия Варсаминови, които били на мястото, където си играели децата. За този инцидент те подали сигнал в РУ – Сандански, като работата по установяване на причината Злодея да хвърли пепелник и да удари Анка и Илия Варсаминови все още продължава.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP