Менда към Хекимян: Разговорът за имотите на колегите ми е несериозен! Питайте за Йончева!

21 Март 2019 | 09:25
0 коментара
Политика

Всеки човек от публичното пространство има право да си купи жилище. Не мога да коментирам цените на жилищата на моите колеги, защото не съм запозната. 

Това заяви в сутрешния блок на БТВ депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Водещият на предаването "Тази сутрин" Антон Хекимян я беше поканил да коментира темата за общото явяване на евроизборите със СДС и проблемите с пенсиите, но започна разговора с въпроси за апартаментите на Цецка Цачева и Вежди Рашидов.

 

"Влизаме в несериозен разговор за тези апартаменти. Как мога да знам кога и къде колегите са си купили апартаменти? Не искам да си губя времето с този разговор", каза още Стоянова, но Хекимян продължи да настоява дали тя не се е замислила също да си купи апартамент. "Аз имам апартамент в Пловдив и нямам никакво намерение да оставам да живея в София. Тук живея в апартамент на Народното събрание. Не съм аз човекът, който трябва да отговаря на тези въпроси", добави Менда Стоянова.

„Аз живея точно до новия блок, но под наем в жилище на Народното събрание”, допълни Менда Стоянова. Тя подчерта, че не се е интересувала от жилища, тъй като няма намерение да си купува апартамент в София. 

"Какви са цените – пазарни или не, не мога да коментирам и не ми е работа, защото не съм запозната и с конкретните данни”, изтъкна тя.


Менда Стоянова отбеляза, че не е знаела, че Цачева и Рашидов са имали апартаменти в кооперацията до нейния блок. „Не мога да знам колегите, които купуват апартаменти, къде ги купуват. Всеки си има личен живот и това е в рамките на личния живот”, заяви тя.

 

"Чух, че прокуратурата ще извърши проверки, подаваме декларации, ще се установи дали има конфликт на интереси. Предлагам тази тема да я изчерпим. Мислих, че ще ме питате и за имотите на Елена Йончева. Нека прекратим тази тема. Не мога да отговарям за апартаментите на колеги", ядоса се Стоянова. 

 

И разговорът в студиото продължи с други теми - за предстоящите евроизбори.


„Как ще се бъде формиран новият Европейски парламент – дали ще имат превес националистически и популистки партии, или ще се запази консервативното дясно на политиката, на ценностите на Европа, е много важно. Това е битка. И всяка една държава, която е в тази битка, трябва да се бори за това”, каза Стоянова. 

„СДС е сестринска партия в Европейската народна партия. Разцепвайки се на n брой партии, не можейки да направят дори за европейските избори обединение, те нямат никакъв шанс да бъдат представени в ЕП. Ако говорим за добро, правим добро на ЕНП. Подаваме ръка на сестрински партии, искаме да консолидираме електората така, че повече европейски депутати, членове на ЕНП, да бъдат в Европейския парламент”, отбеляза тя.

 

"ГЕРБ е достатъчно голяма партия и сме доказали, че сме сериозна партия. Печелим сами избори с марката ГЕРБ. Това са различни избори - европейски избори. Те са важни, защото националистическите и популистките партии набират сила. Трябва да се води борба с този национал-популизъм. СДС е сестринска партия на ГЕРБ в ЕНП. С тази коалиция ние правим добро на ЕНП. В Европарламента трябва да има повече представители на ЕНП. Тези срещи са отворени и могат да се проведат с всички сестрински партии от ЕНП. Ние сме отворени към тях и към всички десни партии. Няма проблем да разговаряме с ДСБ, но като гледам те не могат да се изяснят вътре самите за себе си. ГЕРБ е дясна партия и член на ЕНП", категорична беше Стоянова. 

За финал шефът на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ разкри и за срещата с "Воля". "Вчера си мислих, че срещата с "Воля" ще е проформа и бяхме отделили 30 минути за тази среща, а тя продължи близо час и половина. Всички представихме какво се прави, за да се случи нашата управленската програма. От "Воля" харесаха нашите действия и програма. В никакъв случай не можем да говорим за коалиция. Коалиция се прави, когато се разпише споразумение, обща програма, както направихме с ОП. Вчера представихме нашите действия и не можем да говорим за коалиция", завърши Стоянова.

Добавете Вашия коментар

TOP