Мексиканец, перуанец, рускиня спускат туристите с лодки по Струма

15 Април 2018 | 11:06
0 коментара
Любопитно

Плували ли сте с лодка? А на каяк качвали ли сте се? За тези, които не са – пробвайте. Много е хубаво. А този сезон пътешествието с лодка по речни бързеи в Кресненското дефиле ще е с мексиканци, перуанци, руснаци… „начело на борда“. Рафтери от Южна Америка и Русия пристигат да возят българи за кеф по реката.

Чужденците инструктори ще се установят в рафтинг базата на Х-клуб край Симитли. Станимир Станимиров- Чачи вече посрещна мексиканецът, чака и другите чужди попълнения.

Всеки момент приключва сезона в Перу и те се отправят към България. За да не губят форма, да трупат опит, да опознават нови реки, нови светове, нови народи.

А за това – кой ще е на борда на лодката за туриста не е от кой знае какво голямо значение. Всъщност, само като екстра може да се отчете, казва Чачи.

Качилите се в лодката ще могат да упражнят английския си, ако са на лодка за втори, трети, пети път – ще им е по-интересно. „Всеки инструктор, освен за сигурността на хората в лодката се грижи и за тяхното добро настроение. Всеки инструктор е и аниматор.

По различен начин шегува хората в лодката. Словесно и не само. Когато не си начинаещ на лодката, всеки знае кога какво следва, на кой завой инструктора ще люшне лодката, ако условията позволяват – кога ще е обърне, да ви окъпе в реката“, разказва Станимир Станимиров- Чачи от Рафтинг.БГ.

От рафтинг базата на Х-клуб край Симитли по бързеите на Струма пътуват 14 лодки, плюс каяците. Възможни са по две спускания на ден по 12-километровото трасе, което се взима за около два часа и носи страшен кеф.

Добавете Вашия коментар

TOP