Мечетата спечелиха детския коледен турнир в Петрич

23 Декември 2018 | 07:39
0 коментара
Спорт

ДФК Мечетата от Петрич спечелиха детския футболен турнир в памет на Георги Николов -Шмин. Проявата се проведе в зала "Арена Петрич" за четвърта поредна година навръх Коледа. В турнира , който е и под егидата на БФС участваха общо 9 отбора разделени на три групи за деца родени през 2009-та година..

Във финалната среща Мечетата победиха с 1:0 ФК Неврокоп от Гоце Делчев и спечелиха турнира. В мача за третото място Беласица -1 победи с 1:0 миналогодишния шампион Вихрен след изпълнение на дузпи.

Спорт вилаж от Сандански завърши на 5-то място след победа над Хлапетата от Благоевград с 1:0, а със същия резултат втория отбор на Беласица Петрич победи Пирин 2001 в срещата за 7-то място.

Припомняме, че Георги Николов – Шмин остава във футболната история на Петрич като треньор на футболните команди „Аура” и „Граничар”, с които успява да защити първо сребърни, а после и златни медали на Националния ученически турнир „Футболна смяна” през 1970/1971 г. Посмъртно Георги Николов – Шмин беше удостоен от кмета Димитър Бръчков с почетен плакет на Община Петрич през 2016-та година.

Добавете Вашия коментар

TOP