Масово теглим кредити за почивка през лятото, благоевградчани: "Всеки мечтае за пътуване и щури моменти"

29 Септември 2018 | 16:33
0 коментара
Общество

Българите масово теглят кредит, за да могат да си позволят почивка през лятото. Това е извод на фирми за бързи кредити и колекторски агенции. Техните данни показват, че през лятото се трупат разходи, които усещаме чак наесен.

Актуални данни сочат, че българите теглят средно между 700 до 1000 лв. за да си позволят почивка или ремонт.

Така, домашните бързи кредити стават все по-търсени от домакинствата за финансиране на семейния бюджет и бизнес. Това показват пък данните на една от най-големите  компания в България за бързи кредити, доставяни в дома на клиента.

Така например, за първото полугодие компанията  е отпуснала 103107 заема за над 53.6 млн. лв. За сравнение, за същия период на миналата година от компанията са били изтеглени 84718 кредита за малко под 44 млн. лв.

Благоевградчани твърдят, че предпочитат бърз заем в дома, заради дискретността, бързината и удобството на услугата.

Домашният бърз кредит най-често е предпочитан за относително малка сума – в 80% от случаите за суми до 1000 лв. и се отпуска за кратък период от време – най-често 5-6 месеца, максимум 1 година.

„Лятото е сезонът на много усмивки и малко дрехи, на желание за много развлечения и малко тревоги. Всеки мечтае за почивка, пътуване с приятели и щури моменти, споменът, за които да го топли през зимните месеци”, сподели благоевградчанка”

Друга пък довери, че благодарение на бърз кредит успяла да събере пари за операция, която направила по спешност.

„Работя, но заплатата не ми стига да отделя за подобни непредвидими разходи. Сумата, която ми се наложи да изтегля беше около 1000 лв., нямаше и от кого да взема на заем подобни пари. Затова прибягнах до бързите кредити. Стана за минути, тъй като работя на трудов договор, нямам други заеми и бях одобрена светкавично”, каза тя.

Добавете Вашия коментар

TOP