Масирани проверки за свободнопашуващи животни в община Разлог

11 Октомври 2017 | 16:20
8 коментара
Общество

Над 30 актове и наказателни постановления са съставили служители от отдел „Екология, чистота и земеделие“ в Община Разлог за нарушаване на нормативната наредба и свободното пускане на животни на територията на общината.

Въпреки усилията на общинските служители и извършваните досега проверки, недобросъвестни фермери продължават да пускат свободно животни по пътищата и земеделските райони около тях, което е предпоставка за възникване на пътно-транспортни произшествия.

„Община Разлог ще бъде безкомпромисна при решаването на проблема.“-коментира кметът инж. Красимир Герчев.

Експерти от отдел Екология, чистота и земеделие“ в Община Разлог, служители на полицията и съответните ветеринарни служби започнаха извършването на ежедневни проверки и предприемането на съответните мерки по съставяне на актове и налагане на глоби.

Свободното излизане на животни по пътното платно на участъци от пътя Симитли-Разлог-Гоце Делчев, Велинград-Якоруда-Разлог и пътищата от общинската пътна мрежа както през деня, така и в малките часове на денонощието, е сериозна предпоставка за ПТП.

Съгласно нормативната уредба се забранява и свободното пускане на животни без присъствието на пастир. Един от основните проблеми е и пускането на нечипирани и немаркирани животни, като съответните служби започват масови проверки за подобни нарушения и последващи глоби и наказания.

С настъпването на есенно-зимния сезон обстановката става още по-опасна. Община Разлог апелира за повишено внимание, относно проблема от страна на животновъдите в региона и спазване на нормативната наредба.

Добавени коментари

Цеклеов публикува:
13 Октомври 2017 | 00:15
Къде по света, общината наема ЧСИ за да си събира дълговете, и въпросното ЧСИ кара най-скъпата кола в града, а най-големия работодател е самата община???!!!
Учуден публикува:
13 Октомври 2017 | 00:10
Като гледам само по телевизията за какви незначителни работи се стига то оставки и т.н., тука ако дойдаа в наща община да видаа за какво става въптос че стане болгбъстър. Крайно време е некой да подаде сигнал, за нещата които са очевадни и всички ги знаем, но си мълчим. За какво? Вище че само това е оправията....
До бгфдф публикува:
12 Октомври 2017 | 23:59
Не ние, цигането ги избираа, ние сме ЦИГАНСКИ град в ЦИГАНСКА държава. Сети се за белия бус на ушите каа бане! ТИЯ МНОГО ДОБРЕ СЕ СЕЩААА!!!!!
бгфдф публикува:
12 Октомври 2017 | 23:31
съгласем с антон тодоров
Антон Тодоров публикува:
12 Октомври 2017 | 13:23
Kvo neprekasnato zeete be neshtasnici, le vie si gi izbirate tiq tapaci!!!!
кмето публикува:
12 Октомври 2017 | 10:01
г-н Герчев или си е сложил очила или е погледнал през прозореца. В Разлог си пашуват в парка пред общината. Общинската полиция в Разлог е за да поставя венци на паметниците. „Община Разлог ще бъде безкомпромисна при решаването на проблема.“-коментира кметът инж. Красимир Герчев :):):):):):):):) в раздавена на общински земи :). Смешковци
спиртопер джуров публикува:
12 Октомври 2017 | 08:07
Е ле тава са говеда на общинските тапаци Как те сами ще се гонят
доброжелатор публикува:
11 Октомври 2017 | 19:27
трябва големи глоби за собствениците на конете пуснати на свобода но се съмнявам че община разлог в лицето на неиното ръководство и кмета ще направят нещо , за тая работа си трябват топки!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP