Маратонки менте докарвали по 20 бона на ден на двама братя

22 Януари 2021 | 17:12
0 коментара
Криминално

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за пране на пари и търговия със стоки – маратонки, без съгласието на притежателя на търговската марка

На 21 януари 2021 г., при съвместна акция на отдел „Икономическа полиция“  при ОД на МВР – Пловдив, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив, са били извършени претърсвания, изземвания и огледи в над 10 обекта на територията на гр. Пловдив. При тези действия в специално пригоден склад към магазин, са били открити маратонки, контрабандно внесени от Република Турция. Те са с отличителните белези на световноизвестни търговски марки, без съгласието на притежателя, на обща стойност над 600 000 лева. Спортните обувките са били предназначени за търговия през четири интернет сайта, чието управление е било извършвано  от двама братя, на 33 г. и на 29 г.,  от гр. Пловдив. Стоката е била укрита в склад – тайник, който се намира зад подвижна стена.

При проведените множество процесуално-следствени действия е установено, че през периода от 2018 г. до 2020 г.,  лицата са извършвали търговия с този вид стока през интернет, а получените средства от престъплението по чл. 172б от НК са били трансформирани в недвижимо и движимо имущество, което осъществява и извършено престъпления по чл. 253 от Наказателния кодекс  – пране на пари – за над 700 000 лева.

10 лица са задържани по Закона за МВР като съпричастни към горепосочените деяния. Активните действия по разследването продължават. Единият от извършителите е обявен за общодържавно издирване.

Подробности по случая бяха съобщени днес, 22 януари 2021г., на съвместен брифинг на ОП-Пловдив и ОДМВР-Пловдив, в който участваха Румен Попов – окръжен прокурор на града и старши комисар Йордан Рогачев, директор на областната дирекция. По-късно днес Окръжна прокуратура – Пловдив  предстои да повдигане обвинение по горепосочените текстове от НК.

„Дневният оборот в определени дни е достигал до 20 000 лева“, уточни шефът на ОД МВР Пловдив.

На 25 януари 2021 г., наблюдаващият прокурор ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на лицата, за които са събрани достатъчно доказателства.

Пазарувайте онлайн оригинални маратонки на ниски цени от SportFaster.com.

Добавете Вашия коментар

TOP