Малчугани от Долно Осеново отбелязаха Международния ден на анти - тормоз над децата

27 Февруари 2019 | 16:22
0 коментара
Култура

Международният ден на анти- тормоз в Детска градина „Здравец“ в Долно Осеново мина под надслов ,,Стоп на тормоза в детската градина! Бъди добър! Бъди толерантен! Бъди приятел! Аз съм!!! Подавам ти ръка...“

Тази година глобалната тима е: ,Кибертормоза". В тази насока учителите от детската градина работиха над задачата да бъде съхранено здравето на децата като се проследява времето за използване на интернет. В този ден децата от различните групи казаха: ,,Не на киберзависимостите" като участваха в разнообразни, развиващи и емоционални дейности и занимания.

В подготвителна група-6 годишни старши учител Мартина Косова запозна присъстващите родители с някои правила, които дават основни познания за опасностите, които крие виртуалното пространство с цел осигуряване закрилата на детето от вредни за него материали и контакти. А за децата от групата бяха оформени кътове за различни видове дейности: изработване на мартеници заедно с майки; четене на приказки и настолен куклен театър; засаждане на стайни цветя ; спортни игри и народни танци.

Децата от подготвителна група 5 -годишни се включиха с игри от ,,старо време“: ,,Скочи на ластик", ,,Прескочи кобила“, ,,Оратори, Бораторе", ,,Гони, гони кърпа". Децата с желание и интерес се включиха в отбелязването на този ден. Изводите които си направиха е, че агресията и тормозът са ненужни. Обещаха си да бъдат добри. На втора група ,,Пчелички“ гост дойде ,,лошият интернет герой" - ,,МотХот". , който искаше да ,,открадне“ на децата класическите детски приказки, но децата заявиха своето несъгласие, като бяха облечени с костюми на любими приказни герои от приказките: „Снежанка и седемте джуджета“,“ Мечо Пух“, и ,,Горска детска градина“. Най- малките от група „ Звездичка“ също се включиха под мотото ,,Доброто винаги побеждава“; ,,Бъди добър приятел“.

Добавете Вашия коментар

TOP