Македонският президент Георге Иванов: Втората мигрантска вълна е на хоризонта, има опасност от терористични атаки

02 Август 2016 | 15:14
0 коментара
Политика
Македонският президент Георге Иванов: Втората мигрантска вълна е на хоризонта, има опасност от терористични атаки

В условията на мигрантска криза има голяма опасност от присъствието на терористични бойци. Това предупреждение отправи македонският президент Георге Иванов по време на честванията свързани с годишнината от Илинденското въстание край Куманово, в североизточната част на страната.

"Втората мигрантска вълна е на хоризонта. Регионалните кризи и конфликтите в Близкия изток и Северна Африка увеличават рисковете и застрашават сигурността на Република Македония", каза още Иванов и призова за действия в условията на перманентни терористична заплаха.

Македонският президент се обяви и за национално помирение и жертване на личните и тясно партийните интереси в името на държавните.

"Трябва да се обединим в името на бъдещето на нашите деца. Да създадем култура на диалог и компромис, както и чувство за единство по държавните интереси. Призовавам Ви да водим преговори в рамките на институциите, а не по чуждите посолства. Да търсим подкрепата от гражданите, а не от международните фактори", каза още Иванов.

Държавният глава подкрепи договора, който бе подписан между четирите политически партии на 20-ти юли за изход от кризата, но предупреди, че най-важното е той да бъде изпълнен на практика.

Според него от неговото изпълнение зависи не само изходът от кризата, но и бъдещето на Македония. Георге Иванов поиска политическите партии да се въздържат от непризнаването на волята на гражданите когато губят изборите, както и от незачитането на чуждото мнение от страна на победителите. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP