Майка откри стъкло в храната от детска кухня

17 Декември 2019 | 16:16
0 коментара
Общество

Майка остана неприятно изненадана, след като служителка от детска кухня извади парчета стъкло от храната за децата.

Сигналът със снимка от инцидента в социалните мрежи от варненската детска кухня „Карамфил“ бе разпространен от притеснената майка С. Енчева на 14 декември.

Младата жена била последна на опашката от чакащи, когато служителката, която разсипвала храната, извадила две големи парчета стъкло от кухненския съд с крушов десерт за децата. „Бях последна на опашката от около 150 майки, когато пред мен жената извади тези две огромни стъкла от тенджерата. Не знаех как да реагирам, защото преди нас тя е „нахранила“ 150 деца с тези стъкла. Не искам да оставя този случай така, затова моля, дайте ми съвет към кого да се обърна“, пише Енчева. От дирекция „Здравеопазване” към Община Варна съобщиха, че вече има подаден сигнал по случая и, че веднага е извършен оглед на обекта за раздаване на храна. От кметството допълниха, че е сформирана комисия за изясняване на случая, изискани са и писмени обяснения от служителите, пряко ангажирани с приготвянето и раздаването на храната. Тогава станало ясно, че въпросната служителка в кухнята признала пред разследващите, че тя е причинила инцидента. При вземане на проба от приготвената храна изтървала бурканчето, което се счупило и останало на дъното. Казва, че първоначално се е изплашила и отрекла да е разсипвала десерт от същия казан, като твърдяла, че веднага го подменила с друг, в който имало от същия десерт.

При установени нарушения, виновните ще бъдат наказани, заявиха от проверяващия екип и най-вероятно виновницата ще си понесе заслуженото. На място е извършен инструктаж на целия персонал, ангажиран с приготвянето и раздаването на храната. Според получената информация, в обекта не са били констатирани други подобни нарушения.

От Областната дирекция по безопасност на храните във Варна не са получавали сигнал за случая, казва д-р Златина Димова, която научила за станалото от медиите. Очаква се и специалистите от ОДБХ също да извършат проверка в детската кухня.

Добавете Вашия коментар

TOP