Магистралата прави по-близо летището до Симитли от кварталите на София

05 Октомври 2017 | 21:52
2 коментара
Общество
Управленският елит на България дискутира в Симитли перспективите в региона с изграждането на автомагистрала „Струма“. 
 
„За нашата община строителството на магистралата е много важно, хората ще могат да се придвижват много по-бързо и много по- ефикасно. Това ще помогне и за развитието на търговско-промишления комплекс, който създадохме и продължаваме да развиваме. В момента сме в процедура за взимане на бившите погреби, за да разширим тази зона, защото инвестиционните намерения за това място на фирмите са големи. В момента там имаме близо 400 работни места, а тогава се очаква двойно покачване. Мисля, че всеки от нас знае какъв тласък ще даде построяването на магистралата за промишлеността в региона, както и туризма”,  заяви  в приветствието си към форума, кметът Апостол Апостолов.
 
Архитект Петър Диков представи визията на организаторите на форума. Той подчерта, че с изграждането на магистралата летище София става на един час и половина път от Симитли, а това е много по-малко от квартали в София. Той каза, че туризмът след изграждането на магистралата ще бъде по-добре развит, имайки предвид минералните води, които общината притежава. Димитър Русков от Национална коалиция "За да останат хора в България" връчи на вицепремиера декларация, в която се настоява за разширяване на ски центъра в Банско.   
 
Областният управител Бисер Михайлов подчерта, че построяването на Автомагистрала „Струма“ е изключително важна крачка за развитието на цялата област. „Ще имаме много икономически ползи от създаването на магистралата. Много важно за нас е и безопасността на всички живеещи, преминаващи по главния път Е-79, така, че имаме нужда да имаме магистрала, защото човешкият живот няма цена“, бяха думите на Бисер Михайлов.
 
„Омръзнало ми е някакви измислени герои да търсят бялата лястовица, черният щъркел, краставата жаба и по този начин да пречат на икономическото развитие на България”, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов. По думите му вариантът, които ще се реализира е най- бързия и максимално най- евтиният вариант. Според него няма място за излишна политика. Трябва да се обърне внимание и на Банско, защото трябва да бъде изграден втори кабинков лифт и хората не трябва да си харчат парите в чужбина.
 
„Имаше един много добър проект, който потъна някъде, а при него имаше идея за създаване на лифтове от Симитли и Кресна. По този начин ще се създаде една леглова база, а това ще създаде поминък на общините”, каза Кракачанов. Според него трябва да се  създаде поминък, който да спре заминаването на младите хора в чужбина. Не може да се дава възможност да се изказват едни измислени герои, които си напълниха джобовете с пари. 
 
„Трябва ли да се подаваме на рекета на някакви хора. Работата на едно правителство е да изгражда инфраструктурата, за да останат младите хора в България и ние трябва да създадем нормални възможности за развитие”, каза Каракачанов по време на  форума.
 
 Вицепремиерът Красимир Каракачанов, председателят на УС на Агенция пътна инфраструктура инж. Дончо Атанасов, арх. Петър Диков, кметовете на Банско и Разлог Георги Икономов и Красимир Герчев, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, народните представители Стефан Апостолов, Александър Мацурев, Димитър Гамишев и  Атанас Стоянов взеха участие в конференцията, която се проведе под егидата на кмета на община Симитли Апостол Апостолов.  На конференцията бяха представени на обществеността в Югозападна България, начините за изграждането и експлоатацията на Автомагистрала Струма и как тя ще допринесе за социално – икономическо развитие на региона.
 
 Бяха представени значими за региона инвестиционни предложения и проекти от национално и регионално значение. Целта на конференцията беше да се засили участието на местните органи и общности, заинтересованите страни чрез подобряване на комуникацията и обмена на знания и информация при подготовката и реализирането на инвестиционни предложения.

Добавени коментари

Ихти публикува:
06 Октомври 2017 | 19:26
Да ви е*а майката
Daaa публикува:
06 Октомври 2017 | 08:42
Точно така, кмете. Направо по магистралата и хората да излитат за чужбина и да не се връщата.

Добавете Вашия коментар

TOP