Лъвчетата Симба и Бамби наддадоха по 200 грама, хранят ги със специално мляко за котки

13 юли 2020 | 11:17
0 коментара
Лъвчетата Симба и Бамби наддадоха по 200 грама, хранят ги със специално мляко за котки

Лъвчетата Симба и Бамби от Благоевградския зоопарк са наддали межди 150 и 200 грама. Те се хранят от биберон със  специално адаптирано мляко за котки. Това разказа д-р Илия Райчев пред bTV  от столична клиника, където те се лекуват.

Малките пациенти пристигат в клиниката в много тежко състояние- с дехидратация и хипотермия. Наложило се да бъдат реанимирани на място в зоопарка и техният живот бе под въпрос. Симба се възстановява по-бързо и е голям лакомник. Малките се хранят със специално адаптирано мляко за котки. За няколко дни наддават между 150 и 200 грама. Те идват от зоопарка изключително слаби и изнемощели. Пациентите ще бъдат обезпаразитени и ще им бъдат сложат ваксини. Те ще останат  в клиниката поне още месец.

От зоопарка в Благоевград, където Симба и Бамби са родени обясниха, че майката на лъвчетата не проявила майчински инстинкт към тях и не се грижила за малките. Ветеринарите се намесили след няколко дни, в които женската била оставена, за да се види дали ще започне да обгрижва малките. Констатирахме, че тя не се грижи за тях, обясни шефът на зоопарка Крум Попниколов. Нова клека ще започне да се изгражда още от другата седмица, за да се създадат по-добри условия за животните.


Добавете Вашия коментар!