Лудогорец става част от Чудесата на Разград

17 Октомври 2017 | 08:38
0 коментара
Любопитно

Уникален съвместен проект на историческия музей в Разград и футболния клуб Лудогорец превръща клуба на зелените в едно от Чудесата на Разград.

Идеята е клубната база на орлите да стане част от туристическия маршрут, който музеят предлага на гостите на лудогорския град. Посещението на игрищата, където тренират звездите на тима. да се съчетава с визитите в интерактивния музей „Абритус“ и едноименния археологически резерват.

Така разходката в миналото ще се сачетава с препратка към настоящата слава на Разград, свързана с марката „Лудогорец“, обясняват инициаторите на проекта.

За да бъде пътешестието наистина незабравимо, е предвидена възможност туристите да се снимат със статуетката на Златния Пегас, която няма аналог в света, а после да си направят селфита със звездите на Лудогорец. Когато посещенията на гостите  съвпадат с периода на срещи от футболния календар на турнирите  у нас и в Европа, туристите могат да гледат и тренировка на тима на Кирил Домусчиев.

Идеята е интегрираният туристически продукт да бъда представен и на  запалянковците, които ще дойдат в Разград по време на мачовете на зелените от турнира Лига Европа и в останалите първенства, в които отборът на орлите участва, обясни изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев.

Директорът на историческия музей в Разград Галена Радославова счита, че този тип обиколка може да стане и част от маршрутите на туроператорските фирми, които посрещат чуждестранни летовници на нашето Черморие и предлагат  съпътстващи програми за техния престой у нас.

Добавете Вашия коментар

TOP