Любо Ганев обясни защо е оттеглил кандидатурата си за шеф на волейбола

04 Октомври 2015 | 09:14
0 коментара
Спорт
Любо Ганев обясни защо е оттеглил кандидатурата си за шеф на волейбола

Вицепрезидентът на Българската волейболна федерация Любо Ганев обясни защо се е отказал от битката за шефското място с последния момент. Легендата оттегли кандидатурата си малко преди Общото събрание на централата и така инж. Данчо Лазаров остана начело, след като бе преизбран. Ганев обясни, че е сметнал, че сега не е най-подходящият момент за рокади на върха на волейболната федерация.

"Защо оттеглих кандидатурата си? Вижте, не мисля, че сега бе точният момент за подобно нещо. Няма значение кой е председател. Аз мисля, че ако тези момчета играят добре и България се радва, няма значение кой води Управителния съвет. Най-важното е да запалим децата, сами виждате, че 20 минути след края на мача тук имаше деца, които искаха автографи. Целта е да събудим страстта у тях. Ще отидат в школи, в клубове, някои от тях ще станат много добри състезатели. Това е, което искаме“, заяви Ганев пред Нова телевизия.
Той изгледа контролата на България със Сърбия, която бе спечелена с 3:0.

"На мен ми хареса мачът първо, защото момчетата играха страхотно, второ защото атмосферата беше на ниво. Бяха дошли да подкрепят нашия отбор. Все пак тази победа е много важна за самочувствието им. Това е последната официална проверка преди старта на Европейското първенство. Надявам се момчета да запазят същите ентусиазъм и воля за игра, защото това е правилният път“, коментира Ганев.

"Наистина днес бяха безупречни – силен начален удар, много добра игра в защита, добри контраатаки. Всичко днес се получаваше. Може би това е началото на една хубава серия, която трябва да направим. Сигурен съм, че ако те запазят тази емоция, ние всички в залата ще се радваме на едни добри резултати".

"Спортно-технически нашият отбор все още има някои контузии, които се надявам да отшумят в следващите 6 дни. Със сигурност в България публиката е готова да гледа мач от такова ниво, защото доказахме, че имаме място сред най-добрите в света и Европа. Като организация сме се постарали да направим абсолютно всичко и да не липсва нищо. За нас това е едно предизвикателство. Надявам се всички да бъдат щастливи накрая. Хората ще бъдат доволни, ако отборът побеждава, ние – също, ако се окичи отборът с медали. Този турнир ще бъде един тест за нашата кандидатура за Световното първенство през 2018 година", завърши Любо Ганев.

Добавете Вашия коментар

TOP