Любен Дилов: Излизането на ББЦ от преговорите с ГЕРБ е облекчение за коалицията

21 Октомври 2014 | 20:38
0 коментара
Политика

Излизането на "България без цензура" от преговорите с ГЕРБ облекчава много коалицията. В това бе категоричен Любен Дилов-син, почетен председател на "Гергьовден", част от КП "България без цензура" в предаването "Лице в лице" по бТВ. "Това, което в момента ГЕРБ предлага, е същото, заради което хората преди година и половина излязоха да се бият на улицата. Чудесно е, че не искат подкрепата ни. Ние не сме се самопредложили, казахме, че единственото, което подкрепяме е да има кабинет", каза Дилов.

Той коментира още, че в края на разговорите между "трите дами" и ББЦ не е имало никакъв шамар, а "информационна суматоха", причинена от Цецка Цачева. "Посланието от тези разговори трябваше да бъде едно-единствено: да кажем на ГЕРБ - никак не ви харесваме, няма как да ви харесваме, но сме готови да ви дадем 15 гласа, кажете кога и за какво ги искате – за бюджет, за кабинет, за да не ви извиват ръцете другите. После започнаха да се препитват по някакви абсурдни 18 точки на ГЕРБ, в които няма нито една цифра, за да се коментира нещо конкретно от тях", разказа Дилов. В тях нямало конкретика, а това означава, че не би се получил същностен диалог. "Те всеки път казват – по 11 точки сме на едно мнение, по 2 сме на различно. По кои точно, няма конкретика, как сме на едно мнение? Дори на темата за членството на Турция в ЕС на едно мнение ли са преговарящите, защото съм сигурен, че Патриотичният фронт и ГЕРБ не са на едно мнение", мотивира се той.

Според него все още няма никаква яснота около новото българско правителство. Той отхвърли и тезата правителството да е договорено дори и в неофициални разговори. "Ако в България имаше задкулисие, което прави сценарии, както се твърди, нямаше да сме толкова объркана държава.

Според Дилов при едно евентуално коалиране на БСП с ГЕРБ, каквито тези се лансират напоследък в публичното пространство, главният въпрос, който възниква е дали това обединение ще е полезно за България. С присъщата за себе си ирония той дори коментира, че по-дясно мислещите хора приемат ГЕРБ като лява партия. По думите му за тях тя е като БСП-Живковисти.

В предаването той настоя да се отворят всички досиета в КТБ. Според него няма фигура в политическия живот на страната, която да не е замесена там.

Добавете Вашия коментар

TOP