Люба Кулезич: Живеем във филм на ужасите. Баста!

04 ноември 2016 | 22:52
0 коментара
Люба Кулезич: Живеем във филм на ужасите. Баста!

В последния кандидат-президентски дебат по БТВ двамата основни кандидати ген. Румен Радев и г-жа Цецка Цачева не се явиха, въпреки, че обещаха на водещите Хекимян и Иванов.

 

В порив на професионална мъст, двамата решиха да представят отсъстващите с техните холографски изображения. Остроумно решение. Но без аналог в предизборните битки по света. Това коментира в новото си видео от поредицата „Немам нерви” журналистката Люба Кулезич.

Според нея ефектът от този ход за резултатите от изборите трябва да бъде анализиран. Със сигурност няма да остане без последствия. Политическата психология може да обогати представите си за това кое променя електоралните нагласи в емоционален план.

 

Новината е, че сочените за фаворити не спечелиха от начина, по който дезертираха от дебата. Някои социолози вече отчитат изненадващи размествания в прогнозите за балотажа. Част от причините могат да бъдат търсени в карикатурния ефект от холограмите на Радев и Цачева. Те се превърнаха в призраци на самите себе си. Истински привидения, чиито сенки се явяват на живите, за да ги стряскат.

Според Кулезич оправдана е аналогията с куп филми на ужасите с подобни герои от отвъдното. Кандидатите на двете най-големи партии ГЕРБ и БСП олекнаха и злепоставиха и тях. Зрелището изглеждаше продължение на Хелоуин в политиката.

 

Поне да го бяха направили предишният ден, та маскарадът да е пълен. За да се види най-накрая, че Празникът на народните будители трябва да бъде отменен със закон. Защото духовете на Левски, Ботев и Бенковски отдавна са се изпарили някъде.

Освен това стана ясно, че втръсналото на публиката понятие "задкулисие" спокойно може да се замени със "задгробие". Така в редичка ще се подредят маса призраци, привидения, таласъми, върколаци и полтъргайсти, които направо  разказаха играта на обикновените българи през годините.

 

Ще излезе, че наистина живеем във филм на ужасите. Ако си дадем сметка за това, можем да сложим край на тази дългогодишна отвратителна прожекция.

Как ли? Според Кулезич има поне три начина за това. /Фрогнюз


Добавете Вашия коментар!